VLASNIK PETRIOTSA: Putin mi je ukrao šampionski prsten!

Robert Kraft je prvo izjavljivao da je dao ruskom predsedniku prsten, da bi na kraju rekao pravu verziju. Predsednik Rusije ponavlja da je to poklon

  • 1

Vlasnik NFL tima Nju Ingland Petriotsa Robert Kraft otkrio je da nije poklonio prsten koji dobijaju osvajači Superboula predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, nego da ga je on ukrao od njega.

Godinama se mislilo da je Putin dobio prsten na poklon, ali Kraft kaže da je to govorio na preporuku drugih, zarad dobrih odnosa između dve države.

Sporna situacija se dogodila 2005. godine kada se prvi čovek Petriotsa upoznao sa Vladimirom i pokazao mu svoj šampionski prsten.

- Skinuo sam prsten i pokazao ga Putinu. On ga je stavio na prst i rekao: "Mogao bih da ubijem nekog ovim prstenom". Pružio sam ruku da mi vrati prsten, ali ga je on stavio u džep, a trojca KGB-ovca su ga okružila i oni su samo otišli - izjavio je Kraft.

Tadašnji predsednik SAD-a, Džordž Buš je savetovao vlasnika kluba da ne kvari odnose ove dve države i da je bolje da spremi neku drugu priču.

- Nisam želeo da to uradim. Emotivno sam vezan za taj prsten, moje ime je na njemu. Ne želim da ga vidim na sajtu "eBay" jednog dana, ali mi je poručeno da je i u mom interesu da kažem da je to bio poklon - dodao je Robert.

PUTIN: NISAM UKRAO PRSTEN, TO JE BIO POKLON!

Povodom ovih izjava, oglasio se i Putin, koji je preko svog portparola Dmitrija Peskova demantovao da je ukrao šampionski prsten.

- Ovo što sada govori gospodim Kraft je uvrnuto. Stajao sam na 20 centimetara od njega i Putina i video sam i čuo kada je gospodin Kraft prsten dao kao poklon - rekao je Peskov.

On je dodao da predsednik Rusije ne drži prsten u privatnom vlasništvu nego da je u biblioteci u Kremlju, gde se čuvaju svi zvanični pokloni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    16. jun 2013 | 22:48

    malo pre citam da su naoruzavali hrvate. sad citam "ljubi ih majka" pa kako posle da ih ne "volimo"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA