Partizanu dosta "Mega" poluvreme za polufinale Kupa

Mega Vizura mučila šampiona prvih 20 minuta, ali su "crno-beli" odigrali furiozno drugo poluvreme i ubedljivo pobedili - 98:69

  • 0

Košarkaši Partizana su prvi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Branilac trofeja mučio se dvadeset minuta protiv Mega Vizure, ali je furioznom igrom u drugom poluvremenu stavio stvari na svoje mesto i plasirao se među četiri najbolja pobedom od 98:69.

Mega Vizura pružila je više nego dostojan otpor najvećem favoritu. Predvodio ih je upravo igrač pozajmljen od Partizana - talentovani plejmejker Nenad Miljenović. Mladi organizator igre dobro je povezao konce u igri Zemunaca i zadavao velike muke favoritu. Držali su se sve do samog finiša prvog poluvremena. Miljenović je, uz podršku Bojića, Čantekina i Jokića, "nervirao" šampiona, pa je rezultat u 19. minutu bio 33:34 za autsajdera. 

Upravo u poslednjem minutu prvog poluvremena, Partizan se "otreznio" i krenuo u seriju. Mačvan, Kecman i kompanija najavili su "mrak" Mega Vizure u drugom delu igre. Posle odmora, "crno-beli" su uspostavili dominaciju na terenu i krenuli da pune koš Zemunaca. Prednjačio je razigrani Raduljica, a priključile su im se i mlade nade Anđušić, Lučić i Bertans. Partizan je vrlo brzo došao do 20 i kusur poena plusa i sve je bilo rešeno. "Crno-beli" su u poslednje dve četvrtine postigli po 29 poena i težak poraz Zemunaca je bio neminovan. Na kraju su ipak uspeli da smanje i makar ne izgube sa više od 30 razlike... Raduljica je bio najefiksniji sa 16 poena. Jedan poen manje je dao Lučić, dok su po 11 koševa upisali Mačvan, Anđušić i Bertans. Na drugoj strani Miljenović je sa 19 poena čekirao povratnu kartu u redove "crno-belih".

Partizan je u Nišu imao i veliku podršku sa tribina, a meč je prošao bez incidenata...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA