FSS uputio protest FIFA zbog isticanja simbola Kosova na turniru u Švajcarskoj!

Predsednik FSS Tomislav Karadžić uputio protest i Fudbalskom savezu Švajcarske i očekuje sankcije prema odgovornima za narušavanje odluka Izvršnog komiteta FIFA donetih u decembru prošle godine

  • 0

Fudbalski savez Srbije uputio je zvaničan protest predsedniku FIFA Sepu Blateru  i Fudbalskom savezu Švajcarske zbog toga što je na turniru mladih repezentacija "Vale kup 2013" nastupila selekcija Kosova uz isticanje državnih simbola. Takođe, upućen je apel našim ambasadama da prate učešće ekipa iz južne srpske pokrajine i da deluju u slučaju narušavanja pravila po kojima ne sme da se intonira himna, niti da se ističe zastava i nacionalna obeležja.

U pismima Sepu Blateru i FS Švajcarske čelnici našeg Saveza podsetili su na odluku Izvršnog komiteta FIFA u Tokiju 14. decembra 2012. u kojoj se kaže da određene selekcije sa Kosova (amateri, mlađe selekcije, ženski fudbal, klupski fudbal) mogu da igraju međunarodne prijateljske utakmice uz uslov da ne smeju isticati nacionalne simbole, zastavu, himnu i slično.

Na žalost, konstatuje se u pismu FSS, upravo u danu kad je predsednik FIFA bio u poseti Beogradu na turniru u Švajcarskoj postupljeno je suprotno odluci Izvršnog komiteta i mladi fudbaleri nosili su zvanična znamenja Kosova.

Stav FSS je da se svi članovi svetske fudbalske porodice moraju pridržavati ustanovljenih principa i odluka koje je doneo Izvršni komitet FIFA.

FSS očekuje da FIFA sankcioniše Fudbalski savez Švajcarske, a od samih Švajcaraca očekuje da preduzme odgovarajuće mere preme organizatorima turnira i potrebne korake da se takve situacije ne ponavljaju. U suprotnom Fudbalski savez Srbije biće prinuđen da interese svoje države štiti pred zvaničnim sudskim organima, stoji u pismu koje je potpisao Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA