Junajted pokorio Arenu, "Mister" Falkao izrešetao Lacio (VIDEO)

Jang i Čičarito rešili dileme u Amsterdamu, Atletiko ubdeljiv protiv Lacija, Metlaistova lekcija Salcburgu

  • 0

Iako je to bio derbi na papiru, na travnjaku je realnost drugačija. Ajaks je trofejniji od Mančester junajteda, ali su "crveni đavoli" već posle prvog meča šesnaesteine finala Lige Evrope zakoračili jednom nogom u narednu rundu. Golovima Ešlija Janga i Čičarita Ernandeza, Junajted je trijumfom od 2:0 u Amsterdamu odradio veliki posao pred revanš na "Old Trafordu". U nekoliko navrata je i De Gea spasio Fergusonovu četu, pre nego što su se raspucali napadači. Jang je posle solo akcije načeo Holanđane, a Čičarito je overio asistenciju Runija za siguran trijumf Engleza. Sulejmani je odigrao ceo meč za "kopljanika" i imao nekoliko solidnih prilika za gol...

Radamel Falkao definitivno je  "Mister Lige Evrope"! "Kolumbijska gol mašina" je u demonstrirao silu nad Lacijom u Rimu. Iako su domaći poveli preko Klosea, Falkao je odveo "jorgandžije" do pobede (3:1) i verovatno naredne faze takmičenja. Prvo je "spustio" glavom za gol Adrijana, a potom je sa dva gola stavio tačku na Rimljane.

Najprijatnije iznenađenje takmičenja, ekipa Metalista nastavlja da gazi rivale. Ukrajinci su na "brazilski pogon" demolirali Salcburg. Maikon je već u prvom minutu načeo mrežu Austrijanaca, a njegov zemljak Kristaldo (asistirali mu Brazilci: Fininjo i Maikon) sa dva gola u finišu poluvremena rešio je pitanje pobednika.U sudijskoj nadoknadi, katastrofu Salcburga je zapečatio Srbin sa ukrajinskim pasošem Marko Dević.

Promena trenera pomogla je Sportingu iz Lisabona da izbegne poraz na gostovanju Legiji u Varšavi (2:2). Ljuboja je odigrao 62 minuta za trijumf Poljaka, dok povređenog Radovića nije bilo u protokolu.

AZ Alkmar je golom vunderkinda Mahera upisao minimlac protiv Anderlehta, za koji je ceo meč odigrao Milan Jovanović. Golom Huntelara 15 minuta pre kraja, Šalke sa spasio poraza u gostima protiv Plzena i sa pristojnih 1:1 čeka revanš u Gelzenkirhenu.

Lokomotiva je u Moskvi preokrenula protiv gostiju iz Bilbaoa i sa golom prednosti (2:1) čeka revanš u Španiji. Atletik je poveo golom mlade senzacije Ikera Muniaina. Ipak, najveći posao je odradio Susaeta, koji je u Mesijevom stilu pretrčao pola terena, driblao Moskovljane, a onda idealno poslužio Muniaina, koji je pogodio iz zicer pozicije.Prednost Baskijaca istopljena je u drugom poluvremenu. Glušakov je sa bele tačke poravnao, a Felipe Kaisedo doneo totalni preokret udarcem sa ivice šesnaesterca.

Lokomotiva Moskva - Atletlik Bilbao 2:1

(Glušakov 61 penal, Kaisedo 71 - Muniain 35)

Ajaks - Mančester junajted 0:2

(Jang 59, Čičarito 85)

AZ Alkmar - Anderleht 1:0

(Maher 35)

Lacio - Atletiko Madrid 1:3

(Klose 19 - Adrijan 25, Falkao 37, 63)

Legija - Sporting Lisabon 2:2

(Vavržnijak 37, Gol 79 - Karišo 60, Santos 88)

Viktorija Plzen - Šalke 1:1

(Darida 22 - Huntelar 75)

Red Bul Salcburg - Metalist 0:4

(Taison 1, Kristaldo 37, 41, Dević 90+4)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA