ZA ISTORIJU: Tahiti postigao gol u debaklu od Nigerije (VIDEO)

Mala i simpatična zemlja iz Francuske Polinezije postigla istorijski pogodak u ubedljivom porazu od šampiona Afrike rezultatom 6:1

  • 0

Ništa od iznenađenja! Iako je pre početka Kupa Konfederacija pribrao mnogo simpatija neutralnih navijača koji su se nadali da bi mogli da urade nešto više, fudbaleri simpatične reprezentacije Tahiti poraženi su na startu šampionata od Nigerije rezultatom 6:1 (3:0) . Međutim, nemaju za čime da žale s obzirom da je Tehau postigao istorijski pogodak za svoju reprezentaciju.

Tahiti, čiji je nacionalni sport trka kanuimaa, došao je u Brazil kao šampion Okeanije iz 2012. godine što je ubedljivo najveći uspeh reprezentacije koja u sastavu ima samo jednog internacionalca - Maramu Vairuu, napadača francuskog Nansija. Svi ostali reprezentativci dolaze iz domaćeg prvenstva, od toga čak 11 iz najpopularnijeg kluba AS Dragons.

Doduše, put do osvajanja Okeanije im je bio olakšan s obzirom da Australija učestvuje u azijskim kvalifiacijama kao i to da je Novi Zeland ispao u polufinalu.

Nigerija je na Kup Konfederacija doputovala kao šampion Afrike i povela je već u petom minutu. Nije Tahiti imao ni sreće jer je lopta posle šuta Ečiaile i dva odbitka prevarila nespretnog Samina i završila u golu.

Da do iznenađenja neće doći bilo je jasno već u 10. minutu kada je napadač Varezea Oduamadi povisio na 2:0. Samo 15 minuta kasnije isti igrač je povisio na 3:0 i najavio katastrofu tima koji je član FIFA tek od 1990. godine.

Jedini fudbaler u redovima Tahitija koji je pokušavao da uradi nešto više bio je očekivano Vaira, ali rezultata nije bilo.

Međutim, već po povratku sa odmora fudbaleri, možda i najlepšeg kutka Tihog okeana, Tahitija su pokazali veliku želju da postignu pogodak i da se ne obrukaju u meču protiv ''super orlova''.

Veliku priliku imao je Čong Hue, ali je neometan sa pet metara traljavo šutirao glavom pored gola. Ipak, što nije uspeo on pošlo je za nogom sjajnom Tehauu koji je na asistenciju Vairue u 54. minutu iz kornera postigao istorijski pogodak za Tahiti.

Junak istorijskog pogotka za Tahiti bi je tragičar samo 15 minuta kasnije s obzirom na to da je zatresao svoju mrežu i time otklonio sve sumnje, ako su uopšte i postojale, oko pobednika.

Tačku na trijumf Nigerije i prva tri boda na Kupu Konfederacija stavili su ubedljivo najbolji igrači ''super orlova'' na meču - Oduamadi i Ečiaile.

Najpre je Oduamadi svojim trećim golom u 76. minutu povisio na 5:1 da bi levi bek Nigerije Ečiaile u 80. minutu zatvorio krug pogodaka koji je i sam otvorio na početku meča.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA