Mančester Siti u Portu najavio novog šampiona Lige Evrope (VIDEO)

"Građani" preokrenuli protiv branioca titule, PAOK ostao neporažen u Udinama, Holanđani odlični u gostima

  • 0

Mančester Siti neće biti "gadljiv" ni na trofej u Ligi Evrope, iako su verovatno na početku sezone očekivali da u februaru igraju utorkom ili sredom u evro-takmičenjima. "Građani" su u derbiju šesnaestine finala Lige Evrope u Portu pokazali da će maksimalno ozbiljno pristupiti "utešnom" evro-kupu. Savladali su Porto u gostima 2:1 i napravili ogroman korak ka plasmanu među 16 najboljih. Nije ih preseklo ni vođstvo domaćih "zmajeva", koji će sa večerašnjom igrom teško napraviti preokret u revanšu i nastaviti odbranu trofeja osvojenog prošle sezone.

Mreže su mirovale do 27. minuta, kada se "Dragaom" prolomio huk oduševljenja. Hulk je prošao po levoj strani, uputio idealan centaršut po zemlji, a Varela bio na pravo mestu i pospremio loptu u mrežu. Porto je od tada držao kontrolu i sa prednošću otišao na odmor. Početak drugog poluvremena nije mogao bolje da krene po Siti. Jaja Ture uputio centaršut u srce šesnaesterca zmajeva, a Alvaro Pereira nespretno reagovao u duelu sa Balotelijem i zatresao svoju mrežu pored istrčalog Heltona. I u jeku najvećih napada Portugalac, rezervista Aguero rešio je pitanje. U 84. minutu je pokazao golgeterski instikt i sjajno reagovao pred golom Porta, donevši trijumf svom timu. Kolarov je u igru ušao u 85. minutu.

Jedno od iznenađenja večeri napravio je PAOK u Udinama. Praćeni sjajnom podrškom velikog broja navijača koji su došli iz Grčke, Solunci su izvojevali odličnih 0:0 na Friuliju. Ipak, kombinovani sastav (iz prve postave samo Handanović, Basta i Armero), u kojem je igrao Udineze, otkriva (ne)ambicije Italijana u ovom takmičenju.

PSV je već posle desetak minuta igre uradio veliki posao u Trabzonu. Napadači Matavž i Toivonen su sa dva gola utišali raspoložene navijače turskog kluba. Preko Ajdina, Trabzon je smanjio na 1:2, ali to je bilo sve od njih i sa malim šansama dočekuju put u Ajndhoven. Gostujuću pobedu izvojevao je još jedan holandski klub - Tvente. Klub iz Enšedea je minimalcem slavio protiv Steuae, za koju je u drugom poluvremenu igrao Novak Martinović. Sjajno veče gostiju je upotpunila Valensija, koja je golom Mehmeta Topala osvojila "Britanija stadion" i porazila Stouk.

Visla je u poslednjim minutima meča uspela da izbegne poraz od Standrada, ali svakako da su zadovoljniji gosti iz Belgije, koji imaju solidnih 1:1. Tu sreću nisu bili njihovi zemjaci iz Briža (Kujović branio ceo meč), koji su vodili u Hanoveru, ali nisu izdržali pritisak i primili su dva gola.

REZULTATI

Porto - Mančester Siti 1:2

(Varela 27 - Alvaro Pereira 54 autogol, Aguero 85)

Hanover - Briž 2:1

(SObih 73, Šlaudraf 80 penal - Lestijen 51)

Steaua - Tvente 0:1

(Džon 53)

Stouk - Valensija 0:1

(Topal 36)

Trabzon - PSV 1:2

(Adin 32 - Matavž 6, Toivonen 11)

Udineze - PAOK 0:0

Visla - Standard Lijež 1:1

(Genkov 80 - Čite 28 penal)

Lokomotiva Moskva - Atletlik Bilbao 2:1

(Glušakov 61 penal, Kaisedo 71 - Muniain 35)

Ajaks - Mančester junajted 0:2

(Jang 59, Čičarito 85)

AZ Alkmar - Anderleht 1:0

(Maher 35)

Lacio - Atletiko Madrid 1:3

(Klose 19 - Adrijan 25, Falkao 37, 63)

Legija - Sporting Lisabon 2:2

(Vavržnijak 37, Gol 79 - Karišo 60, Santos 88)

Viktorija Plzen - Šalke 1:1

(Darida 22 - Huntelar 75)

Red Bul Salcburg - Metalist 0:4

(Taison 1, Kristaldo 37, 41, Dević 90+4)

Izveštaje, golove i rezultate sa mečeva šesnaesteine finala odigranih danas ranije možete videti OVDE.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA