NOVI FERGUSON: Gigs upisao školu za trenere!

Ukoliko položi za PRO licencu, Velšanin će postati prvi britanski fudbaler koji je prošao kompletnu obuku

  • 0

Dejvid Mojes dobija pojačanje! Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs spreman je da krene stopama Aleksa Fergusona i postane trener. Velšanin bi trebalo da otputuje u Tursku kako bi prisustvovao jednonedeljnom kursu da bi na kraju mogao da položi za UEFA PRO licencu.

Dok će mnoge njegove kolege odmarati po egzotičnim mestima i puniti baterije za početak sezone, Gigs će prisustvovati na Svetskom prvenstvu do 20 godina koje se održava u Turskoj kako bi osigurao trenersku značku.

Ukoliko prođe poslednji test, a ne sumnjamo da hoće, Velšanin će postati prvi britanski fudbaler koji će završiti kompletne ''kvalifikacije'' na putu do trenerskog zvanja.

Poznato je da je Ferguson tražio od Gigsa da bude Mojesova ''produžena ruka'' na terenu i da mu se nađe u svakom momentu kako bi mu pomogao prilikom vođenja tima za koji će Velšanin odigrati još jednu sezonu s obzirom na važeći ugovor sa Junajtedom do 2014. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA