SUJEVERJE ILI MU SE MOŽE: Platio saigraču 50.000 dolara za broj na dresu! (VIDEO)

Darel Rivis, kornerbek NFL ekipe Tampa Bej Bakanirs, nevoljan da se odrekne broja 24 sa kojim se proslavio u prethodnom klubu i za uslugu bogato nagradio mlađeg kolegu Marka Barona

  • 0

Neki sportisti prosto ne mogu da zamisle da nose drugi broj od onog po kojem su postali poznati. Ponekad je u pitanju  sujeverje, a neki sebe i dres vide kao brend i nevoljni su da bilo šta menjaju.

Karakterističan slučaj bio je Ivan Zamorano, čileanski fudbaler koji je tokom devedesetih igrao za Inter. Kada je morao broj 9 da prepusti slavnom Brazilcu Ronaldu Zamorano je tražio i dozvoljeno mu je da nosi 1+8.

Darel Rivis, igrač u malo grubljem sportu, američkom fudbalu, otišao je korak dalje. On je platio 50.000 dolara klupskom kolegi Marku Baronu da se odrekne broja 24, po kojem je Rivis postao poznat u Njujork Džetsima, pre nego što je nedavno prešao u Tampa Bej Bakanirse.

I ranije se dešavalo da igrači u NFL plate kolagama da preuzmu neki broj, ali nije poznato da je iko iskeširao tu uslugu toliko kao Rivis.

Ali tako je to kad neko zaradi oko 60 miliona dolarau prvih šest sezona, a naredne će inaksirati još 13. Rivis je poslednjih godina važio za najboljeg kornerbeka u ligi, a posle trejda u Tampu potpisao je rekordan ugovor za igrača na toj poziciji, 96 miliona dolara za šest godina, mada naravno nije sve garantovano, kako je već običaj u NFL.

Sa druge strane, mladi Mark Baron bi u prve četiri godine trebalo da zaradi "svega" petnaestak miliona, pa nije loše da uzme još malo sa strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA