KORAK KA ČETVRTFINALU: Košarkašice pobedile Belorusiju!

Ženska košarkaška reprezentacija trijumfovala sa 54:48 i pokazale da će biti ozbiljan rival svima u nastavku Evropskog prvenstva

  • 0

Košarkašice Srbije pobedile su Belorusiju 54:48 u prvom meču četvrtfinalne grupe F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ovim trijumfom naše "gracije" napravile su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale, što bi bio neverovatan uspeh.

Ekipa Srbije je do trijumfa doša zahvaljujući fenomenalnoj odbrani i šutu za tri poena (8-20) kojima su i stekle odlučujuću prednost krajem treće četvrtine. Prava je šteta što RTS nije direktno prenosio ovaj meč, pa ljubitelji košarke nisu mogli da uživaju u fenomenalnoj odbrani naših devojaka.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Ana Dabović i Milica Dabović sa po 13 poena, s tim da je Ana imala i šest skokova, dok je Tamara Radočaj postigla 11 koševa. Narednu utakmicu Srbija igra u petak od 14 sati protiv selekcije Hrvatske.

RASTEREĆENA IGRA

Kao što se i očekivalo posle prolaska u drugu fazu takmičenja, naše košarkašice su skinule veliki "teret" sa leđa i znalo se da će odigrati mnogo bolje u četvrtfinalnoj grupi.

Tako je i bilo, jer su u prvom poluvremenu "granitnom" odbranom zaustavile Beloruskinje na samo 19 poena. Prava je šteta što u napadu nisu imale malo bolju realizaciju, jer bi razlika u korist naših gracija bila mnogo veća od pet poena (24:19) koliko je bilo posle prvih 20 minuta.

Igru naše ekipe diktirale su plejmejker Tamara Radočaj i Ana Dabović, koje su ubacile devet poena u prve dve četvrtne. Njih dve su uz Milicu Dabović jedine postizale poena za naš tim.

U nastavku meča Belorusija je pripretila dobrom igrom pod košem na svoje centre, gde naš tim nije imao mogo rešenja i vrlo brzo su protivnice došle do egala, pa i do vođstva 27:28, polovinom treće četvrtine.

SERIJA TROJKI PRELOMILA MEČ

Međutim, tada je krenula furiozna igra naše ekipe u napadu, gde su Srpkinje serijom trojki (Nevena Jovanović dve, Jovana Rad dve i Milica Dabović jednu) stekle prednost od 11 poena 43:32 posle 30 minuta igre.

Nova trojka Saše Čađo donela je najveću prednost na meču od 14 razlike 46:32 pa je izgledalo da ćemo potpuno razbiti tim Belorusije. Ipak, to se nije desilo, jer su protivnice vrlo brzo serijom od 5-0 uspele da spuste razliku na minus devet.

Iako napad naše selekcije nije bio siguran, sve greške su otklanjale neverovatnom odbranom, koja im je i pomogla da održavaju prednost od osam do 10 poena (51:42).

Napadale su Beloruskinje preko centara, ali granitna defanziva ih je zaustavljala pa se Srbija uspela da sačuva prednost i da trijumfuje na ovom meču.

EP za košarkašice

Grupa F, 1. kolo

Češka - Velika Britanija 66:55

Srbija - Belorusija 54:48

Francuska - Hrvatska 20.00

TABELA: Belorusija 5, Češka 5, Francuska 4, V. Britanija 4, Srbija 4, Hrvatska 2

D. Stojmenović.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA