KUP KONFEDERACIJA: Dva bljeska Nejmara za novi trijumf Brazila! (VIDEO)

Najveća zvezda reprezentacije svetskih prvaka doveo svoj tim u vođstvo sjajnim šutem levicom u 9. minutu, a posle prodora po levoj strani asistirao Žou za konačnih 2:0 protiv Meksika u trećem minutu sudijske nadoknade

  • 0

Fudbaleri Brazila savladali su Meksiko sa 2:0 u meču drugog kola A grupe na Kupu konfederacija, odigranom  pred oko 60.000 dobro raspoloženih navijača na punom stadionu u Fortalezi.

Ovom pobedom Brazil se praktično plasirao u polufinale takmičenja, moralo bi da se desi pravo fudbalsko čudo, pa da domaćini Kupa konfederacija izostanu iz završnice. To ipak ne znači da su pobednici briljirali, naročito ne u prvom poluvremenu, dva bljeska Nejmara odlučila su utakmicu, dok je Meksiko pokazao još manje, iako je skoro tokom celog meča jurio prednost rivala.

Prvi sjajan potez Nejmar je napravio u 9. minutu, kada je uputio odličan udarac levicom sa 14 metara, posle centaršuta Danija Alveša sa desne strane i odbitka meksičkog defanzivca. Golman Meksika Korona bio je nemoćan i Brazil je poveo sa 1:0.

Nejmar je drugi put zablistao kada se već očekivao kraj, sjajnim driblinzima prodro je po levoj strani, a onda kao na tacni poslužio Žoa, koji je loptu poslao u skoro nebranjeni gol.

Još u dva navrata zatresla se mreža Meksika, početkom oba poluvremena, ali oba gola poništena su zbog ofsajda.

Od ponoći, po našem vremenu, u drugom susretu snage će odmeriti Italija i Japan, a u četvrtak na programu je drugo kolo u B grupi, sastaju se Španija i Tahiti i Nigerija i Urugvaj.

DRUGO KOLO:

Brazil - Meksiko 2:0

(Nejmar 9, Žo 90+3)

Italija- Japan (24.00)

Tabela A grupe: Brazil 6, Italija 3 (-1), Japan o (-1), Meksiko o.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA