AGONIJA U ZVEZDI: Niko neće da bude trener na Marakani!

U Zvezdi imaju problema u najavljenom rešavanju problema sa novim trenerom. Rajevac, Pižon, Milinković, Đorović, Bandović... spisku nema kraja, ali ni dogovora između Zvezde i nekog od stručnjaka

  • 16

Šta si, Zvezdo, dočekala? Iako je prošlo mnogo više od 24 sata kako je Rikardo Sa Pintu podneo ostavku na mesto trenera "crveno-belih", vidno nezadovoljan stanjem u klubu, u Ljutice Bogdana blage predstave nemaju ko bi mogao da bude njegov naslednik. Iako se "hiljadu i jedno" ime spomenulo u poslednjih dan i po, Zvezda još nema trenera, a on joj je više nego ikada potreban.

Klub je na početku pripremnog perioda, o igračima vodi računa "koliko - toliko" Bratislav Živković, a umesto da se uveliko prave planovi za cikluse treninga koji će uvesti tim u prvi meč sezone (18. jul), situacija je blago rečeno haotična.

Iako je Dragan Džajić još u januaru pokušao da dovede Milovana Rajevca na mesto trenera, u klubu ne postoji baš jedinstvo u vezi sa dovođenjem bivšeg selektora Gane.

Rajevac je i dalje kandidat broj jedan, ali i kandidat koji nije jeftin, a znamo da Zvezda koja se trudi da uštedi na svakom koraku baš takve stručnjake i traži.

Iako se brzinom munje u sredu plasirala informacija da je potpredsednik kluba Slaviša Kokeza ekspresno reagovao posle odlaska Sa Pintua i kontaktirao sa pojedinim kandidatima, očito je da Zvezda više ne može ni na ime da "za čas" spremi trenera bar za sezonu.

ZENGA ISKULIRAO, KUPUJMO DOMAĆE

Valter Zenga je odbio očajnički vapaj sa "Marakane", sasvim očekivano, jer on ne planira da vodi ekipu "za minimalac", tako da se cela priča u toku četvrtka vrti oko domaćih trenera.

Oni se, međutim, žestoko premišljaju - svi sa kojima je kontaktirala raštrkana uprava u kojoj nije baš najjasnije ko vodi pregovore sa trenerima, čije se želje po hijerarhiji poštuju...

Jasno je i zašto se srpski treneri premišljaju da li da sednu na klupu nekadašnjeg evropskog prvaka. Osim što bi se tim preuzeo u nebranom grožđu, kada klub pokušava da se transformiše i preko mladih fudbalera napadne titule pod moranjem navijača, novi trener tima bi morao da se bori sa činjenicom da igrači ne dobijaju (ili dobijaju retko) novac, da se živi od dana do dana, da mora da vodi tim koji je jednostavno nametnut zbog nemogućnosti da se temeljnom analizom pojača i osnaži na pozicijama.

Vruć krompir je ponuđenim mnogima, pitanje je ko je i koliko spreman da ga uzme.

Naročito, kada se uzme u obzir da nijedan trener sem Roberta Prosinečkog nije trenirao Zvezdu celu sezonu još od Valtera Zenge...

I to dovoljno govori šta može novi strateg na "Marakani" da očekuje.

Kandidati koji su u opticaju...

1. Milovan Rajevac

2. Vladimir Petrović Pižon

3. Zoran Milinković

4. Goran Đorović

5. Dragoljub Bekvalac

6. Božidar Bandović

7. Zoran Filipović

8. _____________ (upiši sam)

S. M.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesika

    20. jun 2013 | 17:28

    Meni kao zvezdasu je drago sto se ovo desava...samo tako propadaj te, strulite bando lopovska.

  • Delija

    20. jun 2013 | 18:28

    Nije da niko nece da dodje da bude trener,nego celnici Zvezde ne mogu da donesu jedinstvenu odluku po pitanju trenera!To su dve razlicite stvari!A vama koji se radujete-u inat svima Zvezda ce ponovo biti jaka kao nekad,a onda ce svi misevi morati da se vrate u rupe!

  • GoranM

    20. jun 2013 | 18:14

    Neće Ćoki da preuzme, mislim ono, kad je teško, Čović!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA