Bolest mozga: Vređali Balotelija, a za Porto igraju samo trojica belaca!

Rasističke uvrede upućene Baloteliju i Tureu tokom utakmice Lige Evrope naterale su zvaničnike "građana" da ulože žalbu Uefi.

  • 1

Uprava Mančester Sitija uložila je žalbu Uefi zbog rasističkog vređanja Marija Balotelija i Jaje Turea od strane navijača Porta na utakmici Lige Evrope, koju su "građani" dobili rezultatom 2:1.

Prašina oko rasizma se taman slegla posle isrcpljujućih slučajeva sa Luisom Suarezom i Džonom Terijem, ali su je navijači Porta ponovo podigli uvredljivim komentarima upućenim tamnoputim igračima "građana". Kako je rasizam sam po sebi nelogičan, navijači su situaciju čak napravili smešnom, s obzirom da su u startnoj ekipi Porta igrala čak osmorica tamnoputih fudbalera!

Klupski zvaničnici Sitija kažu da su bili šokirani salvom rasističkih uvreda na stadionu, te su odmah posle utakmice kontaktirali delegata Uefe, a od Evropske fudbalske federacije se očekuje da pokrene istragu, fokusirajući se na sve što je moglo da se čuje sa tribina u trenutku kada je Baloteli napustio teren u 77.minutu.

- Zato svi volimo da igramo u Premijer ligi, jer se ovakve stvari tamo ne dešavaju. Možda u drugim zemljama ne očekuju crne igrače. Verujem da će u budućnosti sve biti u redu, promeniće mišljenje. Navijači dolaze na utakmice da uživaju u fudbalu, i mi zaista ne želimo ovakve stvari - rekao je Jaja Ture, čiji je brat Kolo, koji je sedeo sa klupskim zvanicama u loži, takođe bio na meti uvreda.

Kako navodi Dejli mejl, uvrede su se mogle jasno čuti kada je Ture negodovao zbog sudijske odluke tokom prvog poluvremena, i kada je Baloteli trčao za loptom koja je završila u korneru pre zvižduka za odmor, i kada je bio zamenjen Serhijom Aguerom.

Iz Sitija kažu da je Baloteli, koji je često bio meta ovakvih napada i u Italiji, bio svestan da mu se upućuju podli komentari.

Trener Sitija Roberto Manćini rekao je da nije čuo šta je stizalo sa tribina jer je bio koncetrisan na pobedu, koja bi njegovom timu donela veliku šansu za prolazak u 16 najboljih.

- Ništa nisam čuo, bio sam koncetrisan na igru. Mario je igrao vrlo dobro, bio je miran i važno je da ovako nastavi. Verujem da imamo 60% šansi da prođemo dalje, ali s obzirom na to da igramo sa Portom, koji je vrhunska ekipa, čeka nas još jedna teška utakmica - rekao je Manćini.

(Telegraf.rs / foto: Seržo Fereira)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA