Nema fudbala u Rusiji kad se bira Putin

Spartak iz Moskve žrtva prinudnog krojenja prvog kola nastavka prvenstva

  • 0

Nastavak ruskog fudbalskog prvenstva poklopio se s predsedničkim izborima u zemlji u nedelju 4. marta, na kojima je već viđena pobeda premijera Vladimira Putina, koji je već bio šef države. Zato se na dan izbora, iz bezbednosnih razloga, neće igrati utakmice, već je 33. kolo "razbijeno" na tri dana.

Tako će se derbi kola između drugoplasiranog CSKA i vodećeg Zenita, prvaka Rusije, igrati u Moskvi 3. marta, a istog dana u prestonici se sastaju i Lokomotiva i Kubanj, koji trenira Slavoljub Muslin.

Dinamo u Moskvi 5. marta dočekuje Anži. Poslednja utakmica kola Amkar – Krila Sovjeta igra se sutradan.

Jedina žrtva prinudnog krojenja mečeva jeste moskovski Spartak, koji zbog prebukiranog programa u glavnom gradu Rusije, neće moći da bude domaćin Rubinu, već njegov gost, i to na Centralnom stadionu u Kazanju, koji je u nešto boljem stanju nego klupski.

Spartakov direktor Valerij Karpin, koji je bio i trener u ovoj sezoni, nije skrivao ogorčenost što je doneta odluka na štetu njegovog tima, četvrtoplasiranog u prvenstvu. U klub je samo stiglo obaveštenje bez ikakvih konsultacija.

Spartak nije imao ništa protiv da se utakmica odloži za neki drugi termin, ali rukovodstvo lige nije htelo da krši regularnost.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA