Doživotna kazna bokseru zbog pretnji sudiji

Argentinac Lasarte ionako objavio da završava karijeru, IFB traži da se pronađu vinovnici opšte tuče u Mar del Plati

  • 0

Međunarodna federacija boksa (IFB) doživotno je kaznila Argentinca Luisa Lasartea zato što je pretio smrću Ediju Klaudiju, sudiji meča s Filipncem Džonrielom Kasimerom za titulu svetskog prvaka u kategoriji do 49 kg (muva). Borba je održana 10. februara u argentinskom gradu Mar del Plati.

Klaudio je u šestoj rundi oduzeo poen Lasarteu, što je domaći bokser prokomentarisao rečima: "Hoćeš li ti da izađeš odavde živ?". Lasarte je izgubio tehničkim nokautom u 10. rundi.

Po završetku meča iz publike su poletele flaše, stolice i kojekakvi predmeti. Nekoliko gledalaca uletelo je u ring, i napalo pobednika i njegov tim. Kasimero je na jedvite jade uspeo da izvuče živu glavu iz konopaca i da bezbedno napusti salu.

Predsednik IBF Deril Pipls poslao je pismo glavnom čoveku Federacije boksa Argentine Osvaldu Bisbalju, u kojem ga obaveštava o doživotnoj kazni Lasarteu. Pritom ga moli da savez na čijem je čelu preduzme korake da se pronađu vinovnici napada na Kasimera.

Lasarte više ne može da se takmiči u borbama koje organizuje IBF, ali je ionako objavio da završava karijeru. Idućeg meseca puni 41 godinu. Imao je 49 pobeda, 18 nokautom, a 11 poraza.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA