SRPKINJE U ČETVRTFINALU: Furiozna igra "ubila" sistem vicešampionki sveta

Košarkašice Srbije sa 75:58 pobedile Češku i sada imaju priliku da pobedom u četvrtfinalu obezbede i plasman na Svetsko prvenstvo, koje se 2014. igra u Turskoj

  • 1

Fenomenalnom igrom u prvih 20 minuta poslednje utakmice u drugoj fazi Evropskog prvenstva za košarkašice Srbija je uspela da napravi prednost i pobedom overi plasman u četvrtfinale. Izabranice Marine Maljković su pobedile Češku sa 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29) i sada s nestrpljenjem očekuju rasplet da bi videle protiv koje će selekcije tražiti plasman, pre svega na Svetsko prvenstvo, a zatim i u polufinale šampionata.

Neverovatno angažovana i agresivna igra naših devojaka u prvom poluvremenu nije dozvoljavala Čehinjama, ne da igraju, već da dišu. Naše devojke su bile svuda, a pripremljena taktika je potpuno obezglavila protivnice. Podatak da su vicešampionke u drugih 10 minuta meča dale samo četiri poena, a da su za dva poena šutirale samo 5/20 govori o načinu na koji se igralo u Vendeu.

Milica Dabović je prednjačila, a sjajne asistente je imala u Dajani Butuliji i Jeleni Milovanović. Na poluvremenu je bio 36:15, a najveću prednost su imale u 23. minutu - 46:18. Međutim, tada nastupa pad koncentracije, igre, kontrole... Srećom, Čehinje prave seriju od 12:1, pa prednost i nije bila toliko smanjena.

Čehinje su više od naših devojaka, a kada su poslednjoj deonici krenule da se "trkaju" sa Milicom, Tamarom, Dajanom, svesne da ih poraz, bez obzira na odavno obezbeđen plasman u četvrtfinale, ostavlja na četvrtom mestu, bilo je jasno da neće ništa promeniti. Ovakva igra, uz ponovno uspostavljanje kontrole, bila je uvod u seriju Srbije kojom je pobeda overena.

Pošto je Francuska pobedila Belorusiju, Srpkinje idu na trećeplasiranu ekipu iz E grupe, a to mogu da budu Italija, Crna Gora ili Švedska.

GRUPA F:

Srbija - Češka 75:59

V. Britanija - Hrvatska 85:79

Francuska - Belorusija  58:50

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seksoman

    23. jun 2013 | 17:11

    NAPRED DEVOJKE NAJBOLJE STE NAJLEPSE STE SRBIJAAAA ♡♡♡♡♡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA