MALJKOVIĆ: Svi su nam predviđali poslednja mesta!

Selektor košarkašica Srbije poručila da će ekipa biti još bolja u nastavku Evropskog prvenstva u Francuskoj

  • 0

Selektor košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je posle pobede nad Českom (75:59) i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva da je ekipa težim putem došla do uspeha, ali da može da bude još bolja u nastavku turnira.

- Otišli smo na Evropsko prvenstvo kao autsajderi. FIBA, kao uostalom i mnogi stručnjaci, predviđali su nam neko od poslednjih mesta na Šampionatu. Ipak, mi smo među osam najbolih u Evropi.

- Dotle smo došli najtežim mogućim putem, pobedivši u meču odluke vicešampiona sveta. Mi smo jednostavno tim bez zvezda, naš tim je zvezda. Zato ne vidim razlog da u narednim utakmicama ne igramo još bolje - rekla je Maljkovićeva posle meča u mestu Vandespa.

Protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalu znaće se tek u ponedeljak, kad se odigraju mečevi trećeg kola Grupe E.

Ukoliko u Grupi F, u kojoj igra i Srbija, selekcija Francuske savlada Belorusiju, izabranice Marine Maljković zauzeće drugo mesto, a u suprotnom će biti treće.

U slučaju da budu drugoplasirane, reprezentativke Srbije u četvrtfinalu igraće protiv Italije, Švedske ili Crne Gore. Ukoliko zauzmu treću poziciju u Grupi F, protivnik u četvrtfinalu biće im poražena ekipa iz duela Španija - Turska.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA