KUP KONFEDERACIJA: Rutina Španaca, Urugvaj brojao do 8! (VIDEO)

Evropski i svetski šampioni savladali su Nigeriju rezultatom 3:0, dok su Urugvajci priredili goleadu protiv Tahitija

  • 0

Fudbaleri Španije su trećem pobedom na Kupu Konfederacija oborili rekord koji je 1999. godine postavila selekcija Francuske. "Furija" je posle trijumfa nad Nigerijom 3:0 postala reprezentacija sa najviše uzastopnih pobeda, a to je od ove nedelje 28!

Ono što je sada bitnije Špancima jeste da će sa prvog mesta grupe B ići u polufinale, gde ih čeka Italija, drugoplasirana u grupi A. Da, u četvrtak nas očekuje repriza prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva!

Žordi Alba je dva puta tresao mrežu, jednom već u trećem minutu, a potom i u 88. U međuvremenu, Fernando Tores je uspeo kao rezervista da se još jednom upiše u strelce na ovom takmičenju, preciznim šutem glavom u 62. minutu.

Urugvaj je vlasnik druge najveće pobede na ovogodišnjem Kupu Konfederacija. Španija je savladala Tahiti rezultatom 10:0, a Urugvajci su bili nešto blaži - 8:0.

Na taj način, simpatični Tahićani posle tri odigrana kola imaju gol razliku 1:24!

Ipak, ekipa koja je pokupila sve simpatije ove godine u Brazilu, ponovo je imala razlog za slavlje kada je golman Gilbert Meirel uspeo da odbrani jedan penal. Obe ekipe završile su meč sa desetoricom igrača.

Sa četiri gola je najefikasniji na meču bio Abel Ernandez, a u strelce su se upisali i Perez i Lodeiro. Luis Suarez je sa klupe ušao u igru i sa dva gola u finišu utakmice dokrajčio Tahićani.

Urugvaj je ovom pobedom obezbedio drugo mesto u grupi B, i u polufinalu će igrati protiv Brazila.

TREĆE KOLO

Urugvaj - Tahiti 8:0

(Ernandez 2, 24, 45+1, 67.pen,  Perez 27, Lodeiro 61, Suarez 82, 90.)

Španija - Nigerija 3:0

(Žordi Alba 3, 88, Tores 61.)

GRUBA B: Španija 9, Urugvaj 6, Nigerija 3, Tahiti 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA