Širak - Blekberi preti Partizanu! (VIDEO)

Da se ne lažemo, Tre Pene je otpisan, nudimo vam podatke o klubu koji će biti 99% protivnik Partizana u drugoj rundi kvalifikacija Lige šampiona

  • 2

Partizan će najverovatnije evocirati uspomene iz Jermenije, jer je malo moguće da anonimni Tre Pene iz San Marina može da eliminiše prvaka sovjetske države, koji je daleko ozbiljniji rival na evropskom fudbalskom nebu.

Žreb je bio naklonjen "crno-belima" u ponedeljak.

Leta 2010. godine, "crno-beli" su uspešno prebrodili Pjunik (3:1, 1:0), na redu je okršaj protiv ekipe koja je šokirala jermensku sportsku javnost prošle godine, osvojivši titulu ispred favorizovanog Pjunika.

Iako u fudbalu nikoga ne bi trebalo eliminisati pre utakmice, jasno je kao dan da će Širak dočekati prvaka Srbije u prvom meču druge runde kvalifikacija Lige šampiona (16/17. i 23/24. jul).

Tim iz Gumrija (grad udaljen 126 kilometara od Jerevana) je prošle sezone prekinuo šampionski post dug 14 godina, pošto je prvi put posle 1999. godine postao prvak Jermenije.

Trenutni sastav je sačinjen uglavnom od Jermena, kojima su pridodati po jedan igrač iz Obale Slonovače, Gane i Kenije, kao i dva internacionalca iz Senegala.

Širak je samo jednom učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U sezoni 2000/2001 eliminsan je na startu od Bate Borisova.

Malo evropskih utakmica (ukupno 20, tri pobede) jasno će Širak staviti u podređen položaj ukoliko bude Partizanov sredinom i krajem jula.

Prošle godine, jermenski klub je napravio najveći uspeh u Evropi, jer je dogurao do druge runde kvalifikacija, eliminisavši na startu pljevaljski Rudar.

Jedan od afričkih fudbalera koji bi trebalo da nosi ekipu u duelima sa "crno-belima" je Džordž Blekberi Odiambo, koji je kao zvezda dočekan prilikom dolaska u klub iz Kenije.

Ipak, u 10 ligaških mečeva postigao je samo jedan gol.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA