Jelenu mučila kvalifikantkinja, Dolonc izbacila Vikmajerovu

  • 0

Naturalizovana Ruskinja Vesna Dolonc napravila je prvo iznenađenje na 127. Vimbldonu pošto je na tribine poslala 57 mesta bolje plasiranu Janinu Vikmajer. Vesna je slavila sa 2:1 iako je prvi set izgubila - 3:6, 6:2, 6:4. Međutim, žreb je hteo da se već u 2. kolu sastane sa Jelenom Janković, koja se malo mučila sa kvalifikantkinjom Džoanom Kontom. Džej-Džej je na kraju sa 2:0 (6:2, 7:5) pobedila 22-godišnju Engleskinju.

Meč između Vesne i Vikmajerove trajao je dva sata i pet minuta, a odlučujući set naša teniserka je odigrala kao da u rukama i nogama ima stotine ovakvih mečeva. Naime, i jedna i druga teniserka su do osmog gema čuvale svoje servise, a onda je prva "udarila" Dolonc.

Taj brejk bio je i koban za Belgijanku, a ispostavilo se, Vesni omogućio meč sa Jelenom Janković, koja je u drugom gemu, tek na kraju, slomila otpor uporne Engleskinje.

Podsetimo, prva koja je bila na travi "Sve engleskog kluba" bila je Ana Ivanović. Ona se na njoj zadržala tek 68 minuta, koliko joj je bilo dovoljno da pobedi Viržiniju Razano.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA