Srbima prija trava Vimbldona!

Stoprocentan uspeh srpskih tenisera u prvom kolu pokvario samo Tipsarević, ali jednostavno u duelu između njega i Troickog neko je morao da pakuje kofere

  • 0

Prvi dan grend slem turnira u Vimbldonu nije mogao bolje da počne za srpske tenisere koji su svi, osim Janka Tipsarevića, prošli u drugo kolo, dok će Novak Đoković svoj prvi meč odigrati u utorak.

Prva je do drugog kruga stigla Ana Ivanović koja je za samo 68 minuta eliminisala Francuskinju Viržiniju Razanu rezultatom 2:0 (7:6, 6:0). Posle ''gustog'' prvog seta, Ana je u nastavku dokazala svoj kvalitet i zasluženo slavila.

Njenim stopama su vrlo brzo krenule i Vesna Dolonc, kao i Jelena Janković. Dolonc je načinila najprijatnije iznenađenje pobedom nad Belgijankom Janinom Vikmajer sa 3:6, 6:2, 6:4. Iako je prvi set izgubila, naturalizovana Srpkinja je uspela da preokrene u nastavku i savlada 57 puta bolje rangiranu teniserku.

Mnogo više problema imala je Jelena Janković, koja se dugo mučila sa domaćom kvalifikantkinjom Džoanom Kontom, ali je ipak na kraju uspela da slavi sa 2:0 (6:2, 7:5).

U narednom kolu očekuje nas drugi srpski derbi na Vimbldonu pošto će, posle Tipsarevića i Troickog, snage odmeriti Janković i Dolonc.

Iako se već posle žreba znalo da će Srbija posle prvog kola ostati bez jednog prestavnika u muškoj konkurenciji, prema trenutnoj formi nikako se nije moglo pretpostaviti da li će Viktor ili Janko pakovati kofere.

Međutim, srpski derbi je ipak odlučio da takmičenje nastavi Troicki koji je sa 3:0 ''počistio'' Tipsarevića.

Poslednja na teren izašla je Bojana Jovanovski, koja je posle skoro dva sata igre uspela da savlada Hrvaticu Alju Tomljanović sa 2:1 (3:6, 6:1, 9:7). Iako je Bojana bila veliki favorit, Hrvatica je pružila žestok otpor, međutim, nije uspela da slavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA