Hrabri Viktor eliminisao Tipsarevića u srpskom derbiju na Vimbldonu!

Maksimalnim rezultatom 3:0 Troicki izbacio kolegu iz reprezentacije već u prvom kolu Vimbldona i dokazao da se nalazi u odličnoj formi

  • 0

Već posle žreba za Vimbldon bilo je jasno da će jedan srpski teniser učešće završiti u prvom kolu, a posle srpskog derbija u prvom kolu kofere pakuje Janko Tipsarević koji je ubedljivo poražen od Viktora Troickog rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 7:6).

Ovom pobedom Troicki je pokazao da se nalazi u odličnoj formi koja ga je krasila i tokom Rolan Garosa dok je Tipsa očigledno zapao u seriju očajnih rezultata koja je potvrđena na travi Vimbldona.

Tipsarević je odlično počeo meč i već u trećem setu imao je dve brejk lopte koje, ipak, nije iskoristio. Ali zato jeste Viktor u šestom gemu kada je poveo sa 4:2 da bi rutinski odbranio svoj servis i poveo sa 6:3 u ovom meču.

Loš servis Tipsarevića uticao je na to da je Viktor i u drugom setu bio bolji rival. Međutim, sve do sedmog gema nije uspeo da realizuje bolju igru kada je poveo sa 4:3.

Imao je Tipsarević odmah u narednom gemu šansu za ribrejk, ali nije uspeo. Troicki je ponovo odlično servirao, dobio set sa 6:4 i došao do velikih 2:0.

Možda i najveća borba viđena je u trećem setu. Imao je Janko više od igre, ali brejka nije bilo te je set otišao u taj brejk gde se Troicki mnogo bolje snašao. Pri rezultatu 6:4 Viktor je imao dve meč lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste za zaslužen trijumf i prolaz u drugo kolo.

Troicki u drugom kolu igra protiv Rusa Andreja Kuznjecova, koji je pobedio Španca Alberta Montanjesa sa 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA