Zvezda dovodi još jednog Amerikanca?! (VIDEO)

Plejmejker Malkolm Dilejni, košarkaš šampiona Ukrajine Budiveljnika i član najbolje petorke Evrokupa, nadomak dogovora sa klubom sa Malog Kalemegdana

  • 1

Košarkaški klub Crvene zvezda doveo je već dva pojačanja, Slovenca Jaku Blažiča i Amerikanca Blejka Šilba, ali to nije konačan bilnas perlaznog roka. Na meti "crveno-belih" je još jedan košarkaš iz SAD, plejmejker Malkolm Dilejni, član Budiveljnika, šampiona Ukrajine, visok 191 santimetar, izabran u najbolju petorku Evrokupa 2012/13.

Crvena zvezda je blizu dogovora sa 24-godišnjim košarkašem, kako tvrde "Večernje novosti".

Dilejni se posle četiri sezone na Univerzitetu Virdžinija Tek pojavio na NBA draftu 2011, ali niko ga nije izabrao, pa je profesionalnu karijeru počeo u Šalonu u Francuskoj, za 130.000  dolara, gde je bio saigrač Blejka Šilba. Sa Šalonom osvojio je  duplu krunu, a onda je prešao u ukrajinski Budiveljnik sa kojim se, takođe, okitio titulom prvaka, dok je u Evrokupu stigao do polufinala.

U Evrokupu imao je nekoliko maestralnih partija 28 poena protiv Nimburka, 26 protiv Trijumfa i čak 38 u polufinalu protiv Bilbaoa uz osam skokova i indeks korisnosti 47.

Nesumnjivo, ako postigne dogovor sa Zvezdom, Dilejni će biti veliko pojačanje na Malom Kalemegdanu. Na ovom snimku možete da vidite i njegov spektakularan pogodak sa pola terena dok je još bio na koledžu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernj novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zigmund

    25. jun 2013 | 09:44

    Ljudi dovedite centra vec jednom.U fubalu dovedite 2 stopera!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA