Grafiti Južnog fronta preplavili Požarevac (FOTO)

Navijačka grupa Partizana napisala nekoliko grafita i jedan mural u centru grada a komunalci ne mogu da utvrde ko je odgovoran

  • 13

Pripadnici navijačke grupe "Južni front" već godinama u Požarevcu ispisuju grafite sa svojim oznakama i porukama, ali nadležne službe i inspekcije ništa ne preduzimaju.

Danas u centru grada nema skoro nijedne stambene ili poslovne zgrade, na kojoj nije ispisana oznaka "JF" ili "Južni front 012".

MURAL U PASAŽU

Ovi natpisi mogu se videti na zgradi Višeg suda, ispred Doma zdravlja, na školama, semaforima, saobraćajnim znacima, kioscima, garažama, kontejnerima i ogradama.

Vrhunac "obeležavanja teritorije" bilo je oslikavanje murala sa likom člana "Južnog fronta" Nenada Arsića Kapitija (25), koji je izvršio samoubistvo u junu prošle godine.

Mural sa Arsićevim likom i bakljom u ruci, osvanuo je početkom septembra u pasažu "Parma", u strogom centru, pored gradskog parka, u blizini Gradske i Policijske uprave.

Iako je od tada prošlo 10 meseci, mural do danas nije prekrečen. U komunalnoj policiji kažu da su od policije tražili da utvrdi identitet autora murala, ali da odgovor nisu dobili.

- Prema odluci o komunalnom uređenju grada iz 2010. godine, za ispisivanje grafita i lepljenje plakata na mestu koje za to nije dozvoljeno, predviđene su novčane kazne: pravnom licu sleduje od 50.000 do 400.000, a fizičkom od 2.500 do 25.000 dinara – kažu u Gradskoj upravi Požarevac.

RUGLO GRADA NALEPNICE I HOMOFOBIJA

U gradu se osim grafita sa potpisom "Južnog Fronta" nalaze i nalepnice protiv Gej parade, ali koje u potpisu imaju izvesnu organizaciju pod imenom "Srpska akcija" a ne pripada navijačkom pokretu

Međutim, zbog pisanja grafita i lepljenja nalepnica do sada niko nije kažnjen, uz obrazloženje da je nemoguće utvrditi identitet odgovornih lica. Procesuiranje je izostalo čak i na onim mestima koja su pokrivena sigurnosnim kamerama, pa se nameće zaključak da za rešenje ovog problema nedostaju volja i efikasnost nadležnih službi.

Osim redovnog ispisivanja grafita sa oznakama JF, po gradu se sprovode i prigodne, vanredne akcije. Tokom suđenja optuženima za ubistvo Francuza Brisa Tatona ispisivali su se grafiti  "Sloboda za grobare", nakon hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića iscrtavao se njegov lik, a zbog najavljene “Parade ponosa” u Beogradu, lepile su se nalepnice "NE u zemlji Svetog Save, STOP pederastiji".

D.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bum Tras Bertans

    25. jun 2013 | 13:51

    Bravo braco moja!!! Pravda za Grobare!!!!

  • Циганин сам, то не мења ствари

    25. jun 2013 | 15:38

    Коме сметају графити? То може само да украси град, боље тако него да гледамо плакате вучића, дачића и осталих издајника. То што су свом покојном другару, Бог да му душу прости, одали почаст на такав начин је сасвим у реду. Никада иако сам навијач Црвене Звезде не бих прешарао графит навијача Партизана, јер знам колико воље и труда мора да се уложи у то. Као што никад нећу разумети људе који шарају туђе графите, боље да се потруде и ураде нешто своје!

  • АРМИЈА 5 ЦЗБГ

    25. jun 2013 | 15:35

    Који бре јф Пожаревац? То не постоји одавно! Хахахахахахаха! Па њихов барјак ОРКО је одавно завршио на СЕВЕРУ као и 10-ак мајица! Хахахахахахахахахахаха! АРМИЈА 5

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA