Novo zlato za Stjepanovića, Silađi sa infuzije doplivao do bronze!

Posle zlata na 200 i 400 metara slobodno mladi srpski plivač dominirao i na 200 metara delfin stilom. Silađi tri dana proveo u bolnici zbog stomačnih problema, a zatim je ustao otišao na trku i na 50 metara prsno osvojio treće mesto

  • 0

Poslednjeg dana takmičenja u plivanju na Mediteranskim igrama u Mersinu plivači Srbije osvojili su još dve medalje. Velimir Stjepanović osvojio je i treću zlatnu medalju, ovog puta u disciplini 200m delfin, a Čaba Silađi bronzanu u disciplini 50m prsno.

Velimir Stjepanović je trku završio za 1:56.19, a iza njega su bili Grk Stefanos Dimitriadis (1:57.81) i Italijan Frančesko Pavone (1:57.93).

- I više sam nego zadovoljan, jer skoro osam meseci nisam trenirao delfin zbog povrede leđa. Iz tog razloga je ovaj uspeh još veći. Nije bilo realno da mislim da ću osvojiti ova tri zlata, nije mi padalo na pamet. Ali ostvarilo se i presrećan sam - rekao je Velimir nakon ceremonije dodele medalja koju mu je uručio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Sa druge strane Čaba Silađi napravio je pravi podvig na Mediternaskim igrama u Mersinu pošto je osvojio bronzanu medalju na 50 metara prsno, iako je tri dana ležao u krevetu i bio na infuziji.

Silađi je tri dana proveo u bolnici na infuziji zbog stomačnih problema, a onda je uskočio u bazen i za 27,93 sekundi doplivao do bronzanog odličja.

- Plašio sam se da uopšte neću nastupiti na takmičenju, a puno sam uložio u sve ovo i bilo mi je žao da sve padne u vodu. Na kraju se sve ipak dobro završilo i osećam se fenomenalno. Ostaje žal što sam loše plivao u finišu, loš ulazak u cilj je uticao da ne uzmem vredniju medalju - rekao je Čaba Silađi.

Zlato je pripalo Slovencu Damiru Dugonjiću sa vremenom 27,63 sekunde, dok je srebrnu medalju osvojio Andrea Tonijato iz Italije sa rezultatom 27,81.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA