Ovih pet boksera jednostavno morate da gledate! (VIDEO)

Popularni portal posvećen ovom sportu "Eastside Boxing" je sastavio listu najzanimljivijih boraca današnjice

  • 0

Popularni bokserski sajt "Eastside Boxing" je napravio listu najuzbudljivijih boraca današnjice od kojih vam izdvajamo one koji su zauzeli prvih pet mesta.

1. Na ovom mestu očekivano je 34-godišnji Filipinac Mani Pakjao.

Ovaj energični borac je kroz svoju karijeru prošao kroz osam različitih kategorija i u svakoj je osvajao titule.

Precizan, brz, jak, a često i besan su kvaliteti koje ima ovaj bokser, a oni su i najpotrebniji u ovom sportu.

Pored mnogobrojnih rekorda i priznanja, 2009. godine proglašen je i bokserom decenije od strane američkih novinara, a iste godine po treći put postao je bokser godine, čime se izjednačio na listi sa Muhamedom Alijem i Ivanderom Holifildom.

Pakjao je najgledaniji borac još od Majka Tajsona!

2. Britanac Karl Froč je redak borac koji sa pravom zaslužuje da ga nazivaju ratnikom.

On odaje utisak da nema straha i da je spreman da se bori sa bilo kim, bilo kada.

Bokserski poznavaoci za njega kažu da je jedan od najgladnijih boraca svih vremena.

Froč daje utisak da je srećan kada mu protivnici zadaju najjače udarce i tako ih na mentalnom nivou savlađuje pre nego što ih pobedi pesnicama.

Blagosloven kombinacijom čelične brade i snažnog udarca, ovaj borac je sa pravom jedan od najsamouverenijih boraca današnjice.

3. Meksikanac Huan Manuel Markinez strpljivo čeka greške protivnika.

Neko bi mogao da pomisli da ovaj 40-godišnji borac nije previše uzbudljiv, ali pogledom na statistiku gde se vidi da u svojoj karijeri ima čak 40 nokauta i nekoliko bokserskih ratova među kojima su i četiri uzbudljive borbe sa Mani Pakjaom, dovoljno je da svako shvati o kakvom se bokseru radi.

Posle tri borbe Pakjao je bolji bio sa dve pobede i jednim nerešenim rezultatom, a u četvrtoj borbi je Markinez nokautirao Filipinca, koji je tada prvi put posle 13 godina ostao bez svesti u ringu.

Ovu borbu je "The ring magazin" proglasio mečom godine, a završni Huanov udarac nokautom godine.

Markinez često deluje prebijeno, ali kada se posle nekog vremena navikne na protivnika, njegova neverovatna tehnika počne da dolazi do izražaja i preuzima inicijativu u meču.

4. Britanac Amir Kan ima samo 26 godina, ali je već sa 17 osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini i time postao bokserska senzacija.

Takođe je sa samo 22 godine postao šampion sveta u valter kategoriji.

Međutim, Kan je kasnije pokazao svoju ranjivost kada je dva puta brutalno nokautiran, ali to nije uticalo na njegovo samopouzdanje u ringu, što ga čini zanimljivim za gledanje.

5. Muamer Hukić poznatiji kao Marko Huk je nemački bokser srpskog porekla, prepoznatljiv po svojoj neprekidnoj upornosti.

Vodio je nekoliko borbi u kojima se do poslednje sekunde meča nije znalo ko će izaći kao pobednik, a sve je to izdržao zahvaljujući vrlo čvrstoj bradi.

Njegov nedostatak tehnike nadoknađuje snažnom voljom i borbenošću zbog koje se za njegove mečeve uvek traži karta više.

Huk je prošle godine pred meč sa Aleksandrom Povekinom dobio pretnju smrću u kojoj je između ostalog pisalo i da se vrati tamo odakle je došao, misleći se na njegovo srpsko poreklo.

Bokser je povodom ovoga izjavio:

- Ne bojim za sebe, ali se bojim za svoju porodicu.

Marko je pre nekoliko nedelja posetio Srbiju, gde ga je primio premijer države Ivica Dačić, koji mu je uručio zlatnik, a borac mu je poklonio bokserske rukavice.

(D. Šarac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA