BASKET 3 NA 3: Majstori sa Štranda spremni za SP (FOTO)

Kvalifikacioni turnir za put u Beograd odakle se vizira karta za Svetsko prvenstvo, koji je održan u Novom Sadu, ugosti najbolje basketaše kao i veliki broj navijača

  • 0

Drugi kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 održao se 22. i 23. juna na novosadskoj plaži Štrand, koji je u velikoj euforiji ugostio preko 40 ekipa u svim kategorijama i u svakom trenutku turnira mečeve je pratilo nesto vise od 1.000 ljudi.

Kao i u Kragujevcu turnir u Novom Sadu bio je kvalifikacione prirode s obzirom da četiri prvoplasirane ekipe obezbeđuju plasman na završnu bitku u Beograd gde će najbolji tim predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Lozani.

U juniorskoj konkurenciji videli smo buduće zvezde novosadske i srpske košarke, a na šampionsko postolje popela se ekipa ''San Antonija''.

Istorijski ženski turnir pripao je ekipi ''Wild&M3an'', dok je u kategorji seniora u konkurenciji čak 32 ekipe, nakon više od 60 utakmica pehar pripao beogradskom ''Master Caffe-u''.

Novosadska ''Siesta'' bila je druga, dok su ''Olimp'' i ''Dekka Sport'' svoje takmičenje završili u polufinalu. Kao i na ostalim turnirima, četiri najbolja tima izborila su plasman na zavšrni turnir u Beogradu, a prvo i drugoplasirani osvojili su i novčane nagrade od 80 odnosno 30 hiljada dinara.

Posle Kragujevca i Novog Sada, 3x3 karavan se krajem juna seli u Niš, gde nas očekuje novi spektakl i sada već tradicionalno - izvanredan basket!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA