KOŠARKAŠICE: Plačemo od sreće, u šoku smo!

Srpkinje su ostvarile ogroman uspeh na Evropskom prvenstvu plasmanom u polufinale, a veliku borbu najavljuju i u narednoj utakmici

  • 2

Niko nije verovao - osim njih! Košarkašice Srbije su među četiri najbolje evropske ekipe posle herojski izvojevane pobede nad Italijom. Kada se začula poslednja sirena, u srpskom taboru su se lile suze radosnice.

Jelena Milovanović, najbolja igračica Srbije u četvrtfinalnom meču protiv Italije na EP u Francuskoj, rekla je da bi vrištala od sreće zbog plasmana u polufinale.

Ona je dodala da je sebi zapretila da ne sme da promaši slobodna bacanja u finišu, zahvaljujući kojima je njen tim poveo u finišu meča.

- Mi plačemo ovde od sreće. Verujte mi... ne mogu da opišem kako se osećam. Sad bih vrištala od sreće! Znala sam da imamo u svojim glavama i srcima da možemo da pobedimo. Žao mi je samo što smo čekale poslednjih pet minuta da pokažemo ko smo i šta smo i kako smo došle do ovde - rekla je Milovanovićeva iz Oršija.

Milovanovićeva je dovela Srbiju u vođstvo sa penala 45 sekundi pre kraja meča.

- Gledala sam u semafor i psovala sebi u glavi. Da sam promašila, bilo bi svašta, ali bila sam mirne ruke, kao i kada sam osvajala trofeje sa klubovima. Ali ovo je drugačije, igrala sam za Srbiju, za porodicu, za sve one devojčice koje će sada krenuti u škole košarke - rekla je reprezentativka Srbije.

Srbija će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Španija-Češka, ali ime protivnika manje zanima košarkašice.

- Hvala svima na podršci. Mi ćemo ići da igramo svoju igru, pa šta bude, bude - rekla je Jelena Milovanović.

Jovana Rad je kazala da igračice nisu još svesne šta su uradile.

- Šta ja sad da kažem posle ovakve utakmice? Mislim da smo prevazišli sva očekivanja. U ovom trenutku niko ne može da nas pobedi, toliko smo euforične. Znate šta, mi nismo ni svesne šta smo uradile - rekla je Radova.

- Postoje favoriti, ali lopta je okrugla, možda napravimo čudo, možda osvojimo medalju, sve je sad moguće! Ostaće nam ta pozitivna energija, borićemo se i daćemo svoj maksimum, pa ćemo videti ishod - rekla je Jovana Rad.

Nevena Jovanović kazala je da je ekipa u šoku od sreće.

- Nismo svesni šta smo napravile. Devojke su presretne, slavimo još. Šok... još smo u šoku. Nismo igrale kako znamo u početku, ali kada je bilo najbitnije igrale smo jedna za drugu. U polufinalu ćemo dati sve od sebe, bez obzira na sve. Igraćemo svoju igru da pokažemo ko smo, pa daj Bože još jednu pobedu da uzmemo - rekla je Jovanovićeva.

Svoju sreću su na Tviteru iskazale kapiten Milica Dabović i Dajana Butulija.

 

Polufinalni duel na programu je u petak.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Риле

    26. jun 2013 | 21:38

    Sve pohvale devojke, svaka vam cast !!! SRBIJA BRE !!!

  • heksdelija

    26. jun 2013 | 22:45

    Ovako se bori za srbiju!!! A ne kao oni smekeri iz fudbalske reprezentacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA