Španija na penale eliminisala Italiju i otišla u finale Kupa konfederacija! (VIDEO)

Posle meča završenog bez golova, u kojem su većim delom, osim u produžecima, bili slabiji rival, Španci sa bele tačke bolji od rivala 7:6 i boriće se za protiv Brazila

  • 2

Fudbaleri Španije plasirali su se u finale Kupa konfederacija pobedom na penale nad Italijom 7:6, posle 120 minuta igre bez golova. Evropski i svetski prvaci nisu pružili ono što se od njih očekuje, dobrim delom meča bili su slabiji protivnik, ali kada je padala odluka, njihovi šuteri bili su sigurniji i prisebniji od Italijana.

Retko se viđa tako dobro izvođenje penala kakvo su demonstrirali i jedni i drugi, do promašaja Bonućija u sedmoj seriji (nesrećni 13. pokušaj) golmani su bili skoro bez šansi da zaustave bilo koji udarac. Posle Bonućija na red je došao Hesus Navas i njegov pogodak označio je početak slavlja Španaca koji će u finalu u nedelju igrati protiv Brazila na čuvenoj Marakani u Riju.

"Azuri"su možda kažnjeni za propuštene prilike tokom meča i preostaje im borba za treće mesto protiv Urugvaja u Salvadoru, takođe u nedelju. Ovo je treća uzastopna pobeda "furije" protiv Italije na velikim takmičenjima, druga na penale, 2008. na EP u Austriji i Švajcarskoj slavili su 4:2, posle utakmice koja je takođe završena 0:0, a prošle godine u finalu EP Španci su ubedljivo pobedili 4:0.

Italijani su imali dva silovita naleta u prvom poluvremenu, između 15. i 20. minuta ređale su se prilike Đilardina, Mađa, De Rosija i Markizija, ali mreža Španije kao da je bila začarana. U 35. minutu nova šansa za Mađa, koji je glavom pokušao da savlada Kasiljasa koji je sjajno intervenisao.

Španci su bili najopasniji u 37. minutu kada je Fernado Tores šutirao za malo pored gola.

Nastavak je doneo angažovaniji pristup evropskih i svetskih prvaka koji su uputili više udaraca ka golu protivnika, ali nije bilo izrazitih šansi.

Španci su u završnici regularnog toka mogli do pobede posle akcije Toresa i Hesus Navasa, ali Pikeov šut otišao je preko gola, a meč u produžetke nekoliko minuta kasnije.

I u dodatnom periodu Italijani su prvi zapretili, Đakerini je u trećem minutui produžetka pogodio stativu. Ubrzo je međutim usledio protivudar Španije, ređale su se šanse Pikea dvaput, Ramosas posle kornera, a na asistenciju Inijeste strahovit volej uputio je Đordi Alba, međutim preko gola.

U drugom produžetku i Španci su pogodili okvir gola, šut Ćavija golman Italje Bufon je skrenuo toliko da lopta pogodi stativu i odbije se do Havi Martineza koji je za malo bio neprecizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA