ÐOKOVIĆ: Važno je bilo da povedem, posle je sve lakše! (VIDEO)

Najbolji svetski teniser nezadovoljan realizacijom brejk lopti u meču protiv Amerikanca Rejnoldsa, ali veruje da će se popraviti u tom segmentu u nastavku turnira

  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je posle pobede nad Amerikancem Bobijem Rejnoldsom da je morao da igra pažljivo, posebno zbog činjenice da je meč odigran pod zatvorenim krovom Centralnog terena.

Ðoković se plasirao u šesnaestinu finala Grend slema u Vimbldonu, savladavši Rejnoldsa u tri seta − 7:6 (7:2), 6:3, 6:1.

- Morao sam da budem koncentrisan, dosta toga se ovde izdešavalo u protekla dva-tri dana. Pojedini favoriti su eliminisani, slabije rangirani igrači imaju dodatni motiv, jer je ovo najveći i najprestižniji turnir. Posebno sam bio oprezan zbog toga što smo igrali pod zatvorenim krovom, jer su drugačiji uslovi za igru - izjavio je Ðoković posle meča.

On je dodao da je sačuvao prisebnost i koncentraciju, iako je Rejnolds pružio snažan otpor, naročito u prvom setu.

- Nastojao sam da koncentrišem isključivo na svoju igru i dogovore sa trenerom pre meča. Bilo je važno da steknem prednost i povedem sa 1:0, uspeo sam, i kasnije je bilo mnogo lakše, iako je Rejnolds igrao veoma dobro - kazao je svetski broj jedan, istakavši da mora da poboljša pojedine segmente igre.

- Imao sam problema sa realizacijom brejk lopti. Nisam zadovoljan time, ali dobro, verujem da će sve biti bolje u nastavku turnira. Bio je ovo lep meč, uživao sam - poručio je Ðoković.

Srpski teniser u šesnaestini finala čeka pobednika susreta između Francuza Žeremija Šardija i malo poznatog Nemca Jana Lenarda Štrufa, koji je danas prekinut zbog kiše pri rezultatu 1:1 u setovima i 1:2 u trećem setu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA