Kandreva kao nekad Panjenka! (VIDEO)

Italijanski reprezentativac u prvoj seriji penala protiv Španije u polufinalu Kupa konfederacija majstorstvom podsetio na fudbalera Čehoslovačke koji je svojoj zemlji 1976. doneo titulu prvaka Evrope

  • 1

Italijanski reprezentativac Antonio Kandreva iznenadio je hrabrošću da u prvoj seriji penala u polufinalu Kupa konfederacija protiv Španije izvede udarac u stilu Antonina Panjenke koji je to umeće demonstrirao 1976. u Beogradu u finalu EP kada je tadašnja Čehoslovačka postala prvi tim koji je sa penala došao do nekog međunarodnog trofeja. Finale sa Zapadnom Nemačkom završeno je 2:2 posle produžetaka pa su penali odlučivali šampiona, Panjenka je penal izveo u poslednjoj seriji za konačnih 5:3.

Fudbaler Lacija dobro je procenio da će golman Španije Iker Kasiljas ranije da krene i hladnokrvno je uputio udarac posred gola. Kasiljasu, koji je inače veliki majstor da zaustavi udarce sa bele tačke, ovo je vervatno prvi put u karijeri da je savladan na takav način.

Na žalost Kandreve njegov majstorski potez ostao je uzaludan, Španija je pobedila 7:6 jer je imala prisebnije šutere, Leonardo Bonući u sedmoj seriji poslao je loptu preko gola, što je kaznio Hesus Navas donevši svetskim i evropskim prvacima priliku da se bore za trofej koji im nedostaje.

Podsetimo, i Andrea Pirlo na prošlogodišnjem EP uradio je sličnu stvar protiv Engleza u četvrtfinalu. Pirlo je i ovog puta bio siguran izvođač, ali uradio je to na klasičan način, dve "panjenke" bile bi stvarno previše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA