Nedović izabran u prvoj rundi NBA drafta! (FOTO) (VIDEO)

Srpski reprezentativac draftovan s 30. mesta od Feniks Sansa, koji ga je odmah prosledio Golden Stejt Voriorsima. Denver Nagets dobio prava na Žofrija Lovernja s 55. pozicije, draft obeležio odlazak Dejvida Šterna u penziju

  • 1

Prvo ime koje je prvi čovek NBA Dejvid Štern ikad pročitao na draftu bilo je ime Hakima Olajdžuvona, jednog od najvećih igrača u istoriji ove igre, daleke 1984. godine, kada je Hakim bio prvi izbor Hjuston Rokitsa.

Poslednje, jer će Štern 1. februara naredne godine otići u penziju, bilo je ime srpskog reprezentativca Nemanje Nedovića, koga je s 30. mesta "podigao" Feniks Sans, ali ga odmah prosledio u Golden Stejt Voriorse.

Nedović je nedavno izjavio da će u slučaju da bude izabran od tima koji ga želi već sledeće sezone otići u najveći košarkaški šou na svetu, što je, imajući u vidu želju Voriorsa da ga dovede (zahvaljujući trejdovima, iako nisu imali pravo izbora na NBA draftu ove godine), prilično realno.

Ipak, određenih problema bi moglo biti, jer Voriorsi žele da vide Nemanju na delu u Letnjoj ligi sredinom jula, što se poklapa s pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Sinoćni draft obeležilo je nekoliko stvari: već pomenuti emotivni oproštaj Šterna, koga je u penziju ispratio Olajdžuvon lično, kao i iznenađujući broj 1 - centar Univerziteta Nevada Las Vegas Entoni Benet, koga su odabrali Klivlend Kavalirsi.

- Iznenađen sam koliko i svi. Nisam imao pojma ko bi trebalo da bude prvi ili drugi pik. Čuo sam da je sve bilo moguće. Ali stvarno sam srećan, i drago mi je da imam ovakvu mogućnost, treba samo da zahvalim Bogu na svemu - rekao je prvi Kanađanin, koji je sa prvog mesta izabran na draftu.

- Da, to je ludo, pišem istoriju. Ne mogu da se požalim na to. Ovo je dugogodišnji san koji imam od kad sam prvi put zaigrao košarku, iako je to bilo pre šest ili sedam godina. To je ludo! Sledeće godine nam dolazi Endrju Vigins, nadam se da će mu biti dobro u Kanzasu, i navijam za njega. Siguran sam da će biti prvi pik - rekao je Benet o svom sunarodniku i najvećem potencijalu Kanade.

Benet je, inače, u Njujork došao s gotovo celom rodbinom. Kako kaže, nije siguran jer se zabrojao, ali pretpostavlja da je tokom drafta prisustvovalo između 25 i 30 njegovih najrođenijih.

Očekivani broj 1 - centar Kentakija Nerlens Noel - doživeo je dvostruki šok. Najpre je "potonuo" na šesto mesto, odakle su ga "pokupili" Nju Orleans Pelikansi (do prošle sezone Hornetsi), da bi ga odmah "trejdovali" u Filadelfiju 76.

U prvih 10 na NBA draftu 2013. izabrani su sledeći igrači:

1. Entoni Benet (UNLV - Klivlend Kavalirsi)

2. Viktor Oladipo (Indijana - Orlando Medžik)

3. Oto Porter Junior (Džordžtaun - Vašington Vizardsi)

4. Kodi Zeler (Indijana - Šarlot Bobketsi/Hornetsi)

5. Aleks Len (Merilend - Finiks Sans)

6. Nerlens Noel (Kentaki - Nju Orleans Pelikans - "trejdovan" u Filadelfiju 76)

7. Ben MekLemor (Kanzas - Sakramento Kingsi)

8. Kentavius Koldvel-Poup (Džordžija-Detroit)

9. Trej Burk (Mičigen - Minesota Timbervulvsi - "trejdovan" u Jutu Džez)

10. Si Džej MekKolum (Lei - Portland Trejlblezersi)

Sa 55. mesta draftovan je i igrač Partizana Žofri Lovernj, koji će, ako jednog dana odluči da zaigra u NBA, to učiniti najpre u dresu Denver Nagetsa, gde ga je poslao Memfis Grizlis.

NBA draft ipak su obeležile glasine o masovnom "trejdu" između Boston Seltiksa i Bruklin Netsa. Boston se odrekao svoja tri najbolja igrača, veterana Kevina Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija, u zamenu za nekoliko draftova iz prve runde u narednim godinama.

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    28. jun 2013 | 11:24

    Pa kako..I on je partizanova skola jel tako danilovicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA