Pet koreografija delija koje su obeležile sezonu (VIDEO)

Bez obzira na to što se klub susreće sa jednim od najmračnijih perioda u istoriji, navijači Crvene zvezde su se svojski trudili da spektaklom na tribinama pokrenu fudbalere

  • 9

Čuvenu rečenicu da ''klub vredi onoliko koliko vrede njegovi navijači'' fanovi Crvene zvezde su nebrojeno mnogo puta dokazali tokom sezone. Iako njihov voljeni klub prolazi kroz najteže trenutke u istoriji, ''delije'' su, vatrenom podrškom sa tribina, tokom čitave sezone davali štimung igračima na terenu.

Nekada su za to bili nagrađeni dobrim rezultatima njihovih miljenika, a nekada ne, ali su se skoro na svakom meču trudili da naprave spektakl na tribinama. S obzirom na to da je Zvezda bila najgledaniji tim u ligi, svakako im nije bilo teško da naprave odlične koreografije po kojima su ''delije'' prepoznatljive.

Na meču protiv kiparske Omonije, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, viđen je prvi spektakl na tribinama ''Marakane''. Nezadovoljni uvodnim igrama protiv Naftana, navijači su jasno poručili igračima da se bore za te boje dve.

Sjajna poruka sa severa viđena je tokom meča Zvezde i Novog Pazara kada su navijači i pored velikih problema, koji su se tada dešavali, tačno na 68. rođendan voljenog kluba poručili da i dalje veruju u Zvezdu.

Koreografija protiv Radničkog iz Kragujevca svakako je ostavila bez daha. Uz taktove pesme ''Sve dok dan menja noć, sve dok noć menja dan'' severna tribina je menjala kolorit čime je upotpunjen smisao koreografije.

Na dan kada je Augentaler postigao autogol i odveo Zvezdu u finale KEŠ-a, na ''Marakani'' je, protiv Spartaka, viđen novi spektakl. Gosti iz Subotice su bili svedoci jedne od najboljih koreografija sa severa kada se nebo ''ponovo otvorilo''.

Sa parolom ''Zvezdo, zgazi ih sve'' navijači su jasno dali do znanja fudbalerima u derbiju protiv Partizana da samo pobeda dolazi u obzir. Međutim, i pored fanatične podrške sa tribina fudbaleri nisu ispunili očekivanja s obzirom na poraz i gubitak snova o tituli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    28. jun 2013 | 11:18

    Niko zvezdo nema ko sto imas ti.......

  • Cavu TBCZ

    28. jun 2013 | 11:47

    NAJBOLJA KOREOGRAFIJA NIJE MEDJU 5 ???? Zvezda Bordo SA SVIH STRANA GRMI MARAKANA !

  • ДАШОНИ

    28. jun 2013 | 12:09

    Dušmani hoće da nas unište i da te prodaju,ali im neće poći za rukom jer oni ne znaju,hej na severu svi TVOJI SINOVI Zvezdo bez tebe ne mogu živeti. Na- na -na... Na- NA- NAAAAAAA.... SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA