ARMSTRONG: Niko ne može osvojiti Tur de Frans bez dopinga!

Kontroverzna izjava sedmostrukog osvajača Tura bacila senku na početak trke koja će se održati jubilarni 100. put i ponovo probudila sumnje o dopingu u biciklizmu

  • 1

Izjave sada već kontroverznog bicikliste Lensa Armstronga, koji je javno priznao da se dopingovao tokom karijere, da je prosto nemoguće osvojiti Tur de Frans bez uzimanja nedozvoljenih supstanci bacile su senku na trku koja bi uskoro trebala da se održi po 100. jubilarni put.

- Nemoguće je osvojiti Tur de Frans bez uzimanja dopinga s obzirom na to da je Tur izdržljiv događaj gde je potrebno dosta kiseonika - rekao je Armstrong, i dodao:

- Evo vam jedan primer. EHO (eritropetin) neće pomoći sprinteru kada trči na 100 metara, ali sasvim sigurno hoće na 10.000 metara. Očigledno je.

Armstrong, koji je osvajao Tur rekordnih sedam puta, jedan je od poslednjih koji su javno priznali da su uzimali supstance. Iako je tokom karijere isticao da nikada nije uzimao doping, teksaski biciklista je zbog ovoga doživotno odstranjen iz ovog sporta.

Međutim, Armstrong je priznao da svakako nije jedini koji je uzimao nedozvoljene supstance tokom karijere.

- Jednostavno sam učestvovao u ovom sistemu jer sam ljudsko biće - rekao je Armstrong, koji je istakao da nikada neće moći da izbriše prošlost, ali će se truditi da to ispravi u budućnosti.

Ubrzo posle ovih izjava Amerikanca oglasio se i Bernard Hino, petostruki osvajač Tura, koji je ljutito reagovao na ove optužbe.

 - Moramo prestati da razmišljamo o tome da svi biciklisti koriste doping sredstva. To me jako deprimira - rekao je Hino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    28. jun 2013 | 12:32

    Javna tajna je da se svi dopinguju u biciklizmu. Nije on jedini, a njega su razapeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA