Rat navijačkih grupa u Brazilu! Koriste proteste da bi rušili stadione rivala! (FOTO)

Umesto na ulici u masovnim protestima, najveće navijačke grupe Brazila u opasnoj zanimaciji širom države

  • 0

Dok su se Brazilom širili neredi poslednjih dana, navijačke grupe u najvećoj južnoameričkoj zemlji idu korak napred. Ili nazad.

Tamo se, osim protesta protiv državnog vrha koji se poklopio sa održavanjem fudbalskog Kupa konfederacija, održavaju i skupovi u branjenju sopstvenih stadiona od protivničkih navijača.

S obzirom na to da naveće navijačke grupe u Sao Paulu, Belo Horizonteu, Porto Alegreu ne učestvuju u rušenju režima (uglavnom), bacili su se na druge aktivnosti.

Napadaju se i brane od najvećih rivala.

Pojedini se okreću "akcijanju" protivničkih teritorija, tačnije uništavanju stadiona. Gađanje i lomljenje od strane hordi navijača koji žele da naude gradskom rivalu, a da u situaciji haosa ostanu neprimećeni prisutno je poslednjih dana u najvećim gradovima, gde postoje i po dva, tri, čak i četiri rivalska kluba.

Akcije koje su uglavnom bile u senci masovnih protesta građana dovele su do toga da se pojedine navijačke grupe Internasionala, Korintijansa u velikom broju (2500, 3000 navijača) okupljaju ispred svojih stadiona kako bi čuvali teritoriju od protivnika.

Sasvim logično incidenti jenjavaju poslednjih dana, jer je i prisustvo policije sada prilično pojačano.

Na meti je stadion Korinijansa već danima, a napadače treba tražiti u navijačkim grupama Sao Paula i Palmeirasa, sa kojima ovaj klub gaji skoro pa neprijateljske odnose.

Zanimljivo je da navijačke grupe u Brazilu, kojih ima na hiljade, zvanično nisu uzimale učešće u protestima. Najviše što je moglo da se vidi od popularnih "torcida" jeste suzdržanost, što je prilično iznenadilo brazilske medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA