Srebro za Jelaču u Mersinu, rukometašice u polufinalu pregazile Hrvatsku!

Srpska atletičarka bacila koplje 57,88 metara i stigla do srebrnog odličja, dok je Nemanja Kojić na 800 metara oborio lični rekrod * Rukometašice ubedljive protiv Hrvatske 25:16 i boriće se protiv Slovenije za zlato

  • 0

Na Mediteranskim igrama u Mersinu, Tatjana Jelača osvojila je srebrnu medalju u bacanju koplja, dok je Nemanja Kojić oborio lični rekord u trci na 800 metara.

Jelača je srebrnu medalju osvojila sa rezultatom 57.88m. Prvo mesto zauzela je Martina Ratej iz Slovenije sa 60.28m, a treće mesto Nora Aida Bicet Juan iz Španije sa 57.65m.

Nemanja Kojić se nije plasirao u finale na 800m, ali je oborio lični rekord, rezultatom 1:49,10. U kvalifikacijama na 400m prepone, Emir Bekrić, plasirao se u finale sa trećim rezultatom, 50.25 sekundi.

Takođe, ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira na Mediteranskim igrama pošto je u polufinalu savladala selekciju Hrvatske sa 25:16 (13:7) i u borbi za zlato igraće u subotu protiv Slovenije od 17 sati po našem vremenu. Slovenije je u drugom polufinalu savladala Crnu Goru 24:22.

Izabranice selektora Saše Boškovića odlično su odigrale polufinalni meč, ne dozvolivši ni u jednom trenutku da pobeda i prolazak u finale dođu u pitanje. Najefikasnija u našem timu bila je Katarina Stepanović sa pet, a u ekipi Hrvatske Žana Čović sa šest postignutih golova.

- Zasluženo smo prošli u finale, jer igramo najlepši rukomet. Ostala je još jedna stepenica, sutra igramo za zlato. Mislim da ćemo uspeti da se oporavimo i da napadnemo zlatnu medalju zbog koje smo i došli ovde - izjavio je Bošković posle utakmice, dok je Dragana Cvijić poručila da ona i saigračice "zlato nikome neće prepustiti".

- Sutra igramo finale, čeka nas još teža utakmica od ove današnje. Presrećne smo što smo ispunile cilj i došle do finala Mediteranskih igara. Sada idemo na zlato, mislim da je to naše i da ne treba nikome da ga prepustimo - kazala je Cvijićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA