Srpski dan na Vimbldonu! Viktor od 12:30, Nole od 17 časova!

Čast srpskih tenisera braniće i Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić u dublu, kao i Laslo Đere, koji prvi izlazi na teren na juniorskom turniru

  • 0

Šestog dana Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu, u subotu, na terene Vimbldona trebalo bi da izađe šestoro predstavnika Srbije, pod uslovom da kiša ponovo ne poremeti program trećeg gren-slem turnira sezone.

Novak Ðoković i Viktor Troicki igraju mečeve šesnaestine finala singla, Nenad Zimonjić i Jelena Janković nastupaju u dublu, Bojana Jovanovski u mešovitom dublu, dok Laslo Ðere počinje takmičenje na juniorskom turniru.

Prvi će na teren izaći Troicki, koji se od 12:30 sati sastaje sa Rusom Mihailom Južnjim, 26 teniserom sveta. Taj duel bio je na programu u petak, ali je odložen zbog kiše. Troicki će pokušati da zabeleži četvrtu pobedu u šestom međusobnom okršaju.

Boljeg iz tog meča u osmini finala čeka drugi reket sveta, Britanac Endi Marej.

Ðoković oko 17:00 sati na Centralnom terenu ukršta reket sa Francuzom Žeremijem Šardijem, 25. na ATP listi, protiv koga ne zna za poraz i vodi sa 6:0 u dosadašnjim susretima. Ukoliko očekivano zabeleži novu pobedu, svetski broj jedan će u osmini finala igrati sa boljim iz duela Felisijano Lopez (Španija) - Tomi Has (Nemačka).

Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto igraju u šesnaestini finala dublova sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim i Dancem Frederikom Nilsenom, a taj meč bi trebalo da počne posle 18:00 časova.

Jankovićeva i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni sastaju se posle 14:30 sati sa Belgijankom Kirsten Flipkens i Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom, dok Jovanovski i Kolumbijac Huan-Sebastijan Kabal igraju posle 17:00 sati meč prvog kola miksa protiv nemačke kombinacije Martin Emrih/Julija Gerges.

Ðere u prvom kolu juniorskog turnira igra od 12:00 sati protiv Britanca Kamerona Norija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA