SRPSKA DOMINACIJA: Zlato za Bekrića, rukometašice i kajakaša

Srpski atletičar trijumfovao na 400 metara sa preponama sa novim rekordom Igrara, rukometašice pobedile Sloveniju 25:19 i došle do najsjajnijeg odličja, koje je osvojio i kajakaš Marko Dragosavljević u disciplini K1 na 200 metara

  • 0

Berba medalja se nastavlja na Mediteranskim igrama u Mersinu! Atletičar Emir Bekrićrukometašice Srbije i kajakaš Marko Dragosavljević  osvojili su zlatne medalje! Tako]e do srebrnih odličja stigli su Dragana Tomašević u bacanju diska i Milica Starović u kajaku.

NOVI REKORDI EMIRA

Bekrić je pobedio na 400 metara sa preponama a do najsjajnijeg odličja došao u vremenu od 48,83 sekunde, što je i rekord Mediteranskih igara, ali i novi državni rekord.

Rukometašice Srbije  su u finalu savladale Sloveniju sa 25:19 (13:12) i tako osvojile zlato. Ubedljivo najefikasnija igračica u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova. Po četiri pogotka za pobednika postigle su Jelena Trifunović i Jelena Živković.

Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović istakla se se devet odbrana.

Kajakaš Marko Dragosavljević je najkraću takmičarsku deonicu u kajaku na 200 metara izveslao za 35.255 sekundi, ispred Italijana Manfredija Rice (35.669) i Španca Saula Kraviota Rivera (36.024).

SREBRO ZA MILICU I DRAGANU

Na Mediteranskim igrama u Mersinu, naša reprezentativka, Dragana Tomašević zauzela je drugo mesto, u bacanju diska, sjajnim rezultatom od 61.88m. Prvo mesto zauzela je Olimpijska šampionka Sandra Perković sa 66.21m, a bronza je pripala Chrysoula Anagnostopoulou, rezultatom 55.01m.

Milica Starović osvojila je bronzu u kajaku na 200 metara, pošto je završila trku za 42.522 sekunde iza Slovenke Špele Ponomarenko Janić (40.689) i Italijanke Norme Murabito (42.158).

-Dala sam sve od sebe i medalja nije mogla da izostane. Veoma sam zadovoljna što sam uspela da donesem novu medalju Srbiji na Mediteranskim igrama- rekala je Starovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA