Poraz Toleta, Terzićev čovek Dragoljub Lekić predsednik Zajednice superligaša!

Potrpredsednik OFK Beograda postavljen za prvog čoveka Zajednice u napetoj atmosferi u kojoj su pominjani i politički pritisci. Zvezda i Partizan ponovo na različitim stranama

  • 2

Dragoljub Lekić, potpredsednik OFK Beograda izabran je za predsednika Zajednice klubova Superlige, pošto je dobio više glasova od protivkandidata Miroslava Jankovića, kojeg je predložio Čukarički. Lekića je podržalo devet klubova, a pošto svaki ima dva glasa, to mu je donelo 18 glasova, dok je Janković dobio 13, uz jedan nevažeći listić.

Tok sednice obeležila je napeta atmosfera, pošto je, navodno, uoči izbora vršen pritisak na pojedine klubove kome treba da povere glasove. O tome da se pominjala čak i „politička volja“ govorio je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji je pauzu u radu iskoristio da se obrati delegatima.

- Ovih dana i noći bili smo svedoci mešetarenja i ružnih stvari, nespojivih s fudbalom i fudbalskom organizacijom. Pozivi, pretnje i navodno pozivanje na političke veze i kojekakve stvari u koje ja ne verujem, neprimerena su uvertira ovakvom skupu. Želim samo da vam kažem ispred organizacije koja vam je dala ovlašćenje da vodite takmičenje, da fudbalu treba autoritativna Zajednica - rekao je Karadžić i najavio da će, ukoliko radom Zajednice ne bude zadovoljan Izvršni odbor  FSS, superligaši dobiti direktora lige određenog od strane Saveza.

Izbor Dragoljuba Lekića može se posmatrati kao pobeda predsednika OFK Beograda Zvezdana Terzića koji je pre nekoliko meseci krenuo u kampanju rušenja predsednika FSS Tomislava Karadžića. Međutim, odmah je došlo do neuobičajenog obrta, jer predlog novog predsednika Lekića da generalni sekretar Zajednice bude Nemanja Filipović nije prošao. Umesto njega izabran je Branislav Delić, kojeg je predložio poraženi kandidat za predsednika Miroslav Janković.

Zanimljivo je i da su "večiti rivali" ponovo bili na suprotstavljenim stranama, Crvena zvezda dala je dva glasa Lekiću u trci za predsednika, dok je Partizan podržao Jankovića.

Takođe, izabrani su i potpredsednici Zajednice, Zoran Ristić iz Javora u prvom krugu, a posle dosta muke i Goran Drača iz Spartaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tom

    30. jun 2013 | 11:39

    Tole prica o mesetarenju!?!?

  • стрептомицин

    30. jun 2013 | 10:28

    Пулени Толера и Терзића осведочених лопужа, који да држава није оваква каква јесте би видели фудбал само из затворске ћелије. Због оваквих и њихових закулисних игри, ми гледамо ово што видимо на терену било клубови, било репрезентација од лошег на горе...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA