MALBAŠIĆ: Verujem u sebe i plasman Partizana u Ligu šampiona!

Mladi fudbaler koji je pojačao klub iz Humske kao pozajmljeni igrač Hofenhajma optimista da može uspešno da zameni Lazara Markovića i pomogne ekipi da održi primat u Srbiji i ostavi traga i u Evropi

  • 0

Nova uzdanica Partizana Filip Malbašić u prvim nastupima pred medijima pokazao je prilično samopouzdanje. Mladi fudbaler (20) veruje da može da zameni Lazara Markovića i nada se da "crno-beli" mogu do Lige šampiona.

- Lazar je super igrač, bio je jedan od najboljih u Partizanu, ali ja sam doveden da pokušam da ga zamenim i smatram da ću u tome uspeti. Verujem u sebe i nadam se da ću pomoći ekipi da osvoji još jednu titulu, a prethodno se plasira u Ligu šampiona - rekao je Malbašić na Pohorju, gde se pridružio novim saigračima u pripremama za novu sezonu.

Filip dolazi kao pozajmljen igrač na godinu dana, iz Hofenhajma, gde nije dobio pravu priliku.

- Čak četiri trenera se promenilo. Kod prvog sam bio odličan na pripremama, ali nisam dobio šansu. Posle je usledila povreda leđa. U drugom delu mi nisu dali da odem na pozajmicu, rekli su mi da ću dobiti priliku. Sada, na kraju sezone, smo se dogovorili da mogu da odem na pozajmicu jer poslednji trener koji je došao ne računa na mene.

U novoj sredini neka stara, dobro poznata lica - sa Predragom Lukom i Nemanjom Kojićem Malbašić je igrao u Radu, pre nego što je otišao put Nemačke, dok neke fudbalere zna iz reprezentativnih selekcija.

- Kojić, Luka i ja smo u jednom trenutku igrali za Rad i to svi kao napadači. Uspešno smo sarađivali pod palicom sjajnog trenera Marka Nikolića, imali baš dobar tim i nadam se da ćemo sve ono što smo pokazivali u dresu "građevinara" ponoviti i u Partizanu. Tačno je da nisam dugo igrao, samo dva meča za mladu reprezentaciju i to pre mesec dana, ali neće biti problema - uveren je Filip pred prvi trening u crno-belom.

Najveći izazov za srpskog šampiona svakako su evropska takmičenja.

- Što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona, svi moramo da verujemo u uspeh. Nije nemoguće, imamo mladu i poletnu ekipu, uz malo sreće prilikom žreba i našu dobru igru, eto nas u eliti - ocenio je Malbašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA