Mudžahedini pozivaju na ubijanje u Sočiju! (VIDEO)

- Plan da se Olimpijske igre održe na kostima naših predaka, na ostacima mnogih muslimana sahranjenih na obali Crnog mora je neprihvatljiv za Mudžahedine i mi smo u obavezi da koristeći sva moguća sredstva, uz pomoć Alaha, sprečimo da se on ostvari - rekao je Doku Umarov, vođa terorista na severnom Kavkazu

  • 3

Lider islamista sa severnog Kavkaza javno je pozvao sledbenike da maksimalno koriste silu kako bi ugrozile održavanje Zimskih olimpijskih igara, koje se sledećeg februara počinju u Sočiju.

Doku Umarov, vođa grupe militantnih pobunjenika "osnovao" je Islamsku zajednicu, a primarni cilj je ugrožavanje bezbednosti na Kavkazu. Umarov je u poslednjoj video poruci pozvao na neposlušnost i rat.

- Plan da se Olimpijske igre održe na kostima naših predaka, na ostacima mnogih muslimana sahranjenih na obali Crnog mora je neprihvatljiv za Mudžahedine i mi smo u obavezi da koristeći sva moguća sredstva, uz pomoć Alaha, sprečimo da se on ostvari - rekao je Umarov u poslednjem obraćanju preko spomenutog sajta.

Međutim, rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne može odmah da potvrdi autentičnost snimka, ali zato potvrđuje da je video stavljen na sajt sa kojeg su se islamisti i ranije oglašavali. Inače, Vladimir Putin, predsednik Rusije, ne propušta priliku da kaže da je u Igre uloženo oko 50 milijardi dolara i da je važna stavka obezbeđenje. Rusiju konstantno posećuju zapadni "bezbednjaci", koji za sada, i pored sporadičnih incidenata, priznaju da je situacija sasvim pristojna.

Islamisti koji se bore na obroncima Kavkaza ne poriču napade u Sočiju i okolini, a u prvih pet meseci ove godine ubijeno je ukupno 103 ljudi (62 militanta). Umarov je odavno poznat ruskoj javnosti kao neko odgovoran za brojne napade, uključujući i tragediju na moskovskom aerodromu Domodedovo (2011.) kada je ubijeno 37 ljudi. Jedan od najtraženijih terorista je prošle godine suspendovao napade uz argument da "ruski civili mogu da stradaju", ali je sada nejasno da li je poslednjom porukom moratorijum podignut.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA