TARA MARATON 2013: Najzahtevnija i najizazovnija trka u Srbiji

Tara Maraton 2013. obuhvata tri trasirane staze različite dužine i izuzetan je izazov za sve koji bi da testiraju svoje sposobnosti do krajnjih granica. Najavljeno je prisustvo preko 400 takmičara iz zemlje i inostranstva

  • 0

Prva konferencija organizacionog odbora "Gricko Tara Maraton 2013", planiranog za period od 16. do 18. avgusta na planini Tari, održana je danas u Medija Centru.

Na konferenciji su, pored portparola manifestacije Pavla Rašića i generalnog menadžera „Gricko Tara Maratona 2013" Nikole Živanovića, govorili Bojan Dragutinović, u ime Gorske službe spasavanja, koja će biti zadužena za bezbednost takmičara na stazi, Thiago Ferreira, internacionalni promoter turističkog dela manifestacije ispred organizacije "Srbija za mlade" i  James Coffey iz Londona, promoter "Gricko Tara Maratona 2013" za zapadnu Evropu.

Po ugledu na svetski poznate i priznate trke "Ultra trail du Mont Blanc" (Italija, Švajcarska i Austrija), TransgranCanaria (Kanarska ostrva), „TransVulcania" (Španija) i mnoge druge, u kojima se vrhunski sportisti takmiče na ultra dugim stazama koje često prelaze i 200 kilometara, i koje svake godine okupe na hiljade takmičara željnih izazova, kreirana je na Tari najzahtevnija i najizazovnija trka u Srbiji.

Planina Tara i Bajina Bašta su po svim kriterijumima izuzetne lokacije za ovakvu sportsku manifestaciju.

"Gricko Tara Maraton 2013" obuhvata tri trasirane staze različite dužine i tehničkih zahteva. Za najtežu kategoriju "Tara Ultramaraton" predviđena je staza ukupne dužine 95,5 kilometara i visinske razlike preko 4.500 metara.

Predstavlja izuzetan izazov za sve koji bi da testiraju svoje sposobnosti do krajnjih granica.

Srednja staza, "Tara Challenge" (53 kilometra i 2.600 metara uspona) namenjena je spremnim rekreativcima , ali i svima onima koji bi da se oprobaju na nešto lakšoj stazi. Staza "Tara Cross" (27 kilometara i 1.300 metara uspona) namenjena je svima onima koji bi da aktivno provedu nezaboravan vikend na Tari i uživaju u svim lepotama koje ona pruža.

Na trci se očekuje učešće preko 400 takmičara iz zemlje i inostranstva. Za svu decu biće organizovan "Dečiji Tara Maraton" kroz Bajinu Baštu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA