Šahtjorova lekcija Crvenoj zvezdi, Prosinečki ne brine (VIDEO)

Ukrajinski tim dominirao u meču protiv izabranika Roberta Prosinečkog i zahvaljujući greškama Krnete pobedio sa 2:0

  • 0

U najjačoj proveri od početka priprema, Crvena zvezda je glatko poražena od Šahtjora iz Donjecka sa 2:0. Ukrajinci su pokazali da su nekoliko klasa iznad izabranika Roberta Prosinečkog, ali i dali smernice mladom treneru kako bi trebalo da radi. Uostalom, ovo je bio možda i najjači rival sa kojim je Zvezda igrala u poslednje dve-tri godine. Opravdanje Prosinečkom može da bude činjenica da je meč počeo sa kombinovanim sastavom, u kojem su bili mladi Kirovski, Krneta, Stojković, Ožegović...

Već na startu se videlo kojim tokom će ići meč. U drugom minutu, Krneta je umesto Stojkoviću, loptu dodao do Dentinja, koji je ušao u kazneni prostor sa leve strane, uputio centaršut u sredinu, a Seleznovu nije bilo teško da sa pet metara savlada Kirovskog, za vođstvo Ukrajinaca. Šahtjor je potpuno zagospodario terenom, a "crveno-beli" su teško dolazili do poseda lopte. Imala je Zvezda neke polu-prilike preko Vešovića i Dimitrijevića, ali ništa ozbiljno.

U 20. minutu Seleznov je umalo opet pogodio mrežu Kirovskog, ali je njegov lob udarac završo preko gola. Do kraja prvog poluvremena, beležimo i priliku Marka Perovića, koji je napravio nekoliko lepih driblinga, ali i bio neodlučan kada je došao pred gol, pa je prilika propala.

U drugom poluvremenu, u igru su ušli Mirić, Borha i Mijailović, pa je Zvezda zaigrala nešto konkretnije. U 63. minutu Mirić je kombinovao sa Borhom, i u situaciji kada je mogao da šutira iskosa sa pet metara, odlučio se da asistira Kolumbijcu, a defanzivci Šahtjora su to uspeli da onemoguće i izbiju loptu u korner. Već u narednom minutu, Šahtjor je poveo sa 2:0. Krneta je pogrešno procenio let lopte, i umesto da je izbije glavom na sredinu terena, ona ga je pogodila i odbila se iza njegovih leđa. Poklon je iskoristio brzonogi Kosta, koji je lako pretrčao Mihajlovića i sa ivice kaznenog prostora "bocnuo" loptu ispred istrčalog Kirovskog, pogodio mrežu i duplirao prednost svog tima.

Prosinečki je nastavio sa izmenama, pa su priliku do kraja meča dobili Mladenović, Đuričković, Pašeko i Ćosić. U 78. minutu, posle prekida Dimitrijevića, Mijailović je bio najviši u skoku, ali je golman Šahtjora uspeo da uhvati loptu. Međutim, kada su u igru kod Ukrajinaca ušli standardni prvotimci Košta, Adrijano, Mkitarijan i ostali, videlo se koliko je tim iz Donjecka kvalitetniji u odnosu na "crveno-bele", koji mogu da budu zadovoljni i porazom od 0:2. Ostaje za utehu da su mladi igrači Zvezde imali izuzetno jaku proveru i priliku da vide gde im je mesto u evropskim okvirima.

- Meni je drago što je Šahtjor igrao sa maltene prvim timom, i što su na kraju u igru ušli svi njihovi nosioci. Drago mi je jer je to velika škola za Zvezdine klince. Bilo je trenutaka tokom utakmice kada smo povezivali pasove i bili opasni, dolazili do gola, a bilo je i minuta kada smo bili inferiorni, puni poštovanja, i možda nekog straha. Na kraju su nas dve greške koštale dva gola - rekao je strateg Zvezde, Robert Prosinečki.

Zvezdin trener dao je podršku Jovanu Krneti uprkos greškama koje je napravio.

- Ma, ništa se neće desiti Krneti. Idemo dalje, učimo, on je jedan od tih igrača kojima fali iskustva i za koje je normalno da greše. Profesionalac je i nek se sada izbori, od nas ima podršku svakako. Veća je greška pristup pojedinih igrača i određena nonšalantnost koju sam video - zaključio je Prosinečki.

Crvena zvezda - Šahtjor 0:2

Strelci: Seleznov 2, Košta 64

Stadion: kompleks "Mardan"

Sudija: Bjezbordov (Ukrajna)

Šahtjor: Šust, Kučer, Rat, Šižov, Ilsinjo, Kobin, Gaj, Patrik, Eduardo, Seleznov, Dentinjo. Igrali su još: Pjatov, Mkitarijan, Daglas Košta, Adrijano, Krivcova, Teišeira, Agahova

Crvena zvezda: Kirovski, Stojković, Krneta, Mihajlović, Petković, Milivojević, Dimitrijević, Kadu, Perović, Vešović, Ožegović. Igrali su još: Mladenović, Ćosić, Mijailović, Pašeko, Mirić, Đuričković i Borha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA