Đoković traži osvetu za olimpijsku bronzu!

Najbolji teniser sveta u polufinalu Vimbldona uverava da je spreman za veliki izazov protiv Argentinca, koji mu je pre skoro godinu dana na istom mestu preoteo bronzanu medalju na Olimpijskim igrama

  • 3

Na Centralnom terenu Ol Ingland kluba od 14 časova počinje okršaj dvojice prijatelja koji bi trebalo da prirede poslasticu na Vimbldonu. Novak Đoković i Huan Martin del Potro odigraće 12. međusobni meč, a tek drugi na travi.

Prvi je bio pre skoro godinu dana, na istoj travi, u meču za bronzu na Olimpijskim igrama, kada je posle velike borbe slavio Argentinac. Đokoviću je taj poraz posebno teško pao jer je želeo medalju za svoju zemlju na najvećem sportskom događaju na svetu, i logično, nije ga zaboravio.

- Obojica smo u odličnoj formi, prikazali smo odličan tenis od početka turnira. Upravo zbog te činjenice teško je reći ko ima veću ulogu favorita, iako ja imam bolji plasman, i bolje rezultate sam beležio na Vimbldonu, ali to sada ne znači ništa. On ima veliku motivaciju, ja još veću, da mu se osvetim za poraz na Olimpijskim igrama prošle godine - rekao je Đoković za "B92".

Nijedan od njih dvojice nije izgubio ni set u dosadašnjem toku turnira. Del Potro je nasekirao svoje navijače na startu meča sa Davidom Fererom posle nezgodnog pada kojim je umalo stvorio novi problem ionako problematičnom levom kolenu. Na njegovu sreću, blokatori bola su odradili odličan posao, jer Delpo nije ostavio nikavu šansu Fereru da se ponada polufinalu.

Đoković, koji vodi u međusobnim duelima sa 8:3, svestan je da ga ipak očekuje težak meč.

- Mislim da nema favorita, jer je polufinale Vimbldona i biće neizvestan meč. On je u odličnoj formi, iako je nekoliko puta imao surove padove na prethodna dva meča, uspeo je da ih odigra do kraja. Ima snažan servis, ne očekujem lak meč ni za mene, ni za njega, ipak se igra na Centralnom terenu, ulog je veliki, ali sam spreman za taj izazov - rekao je Đoković.

Argentinac, koji je ove godine porazio Noleta u Indijan Velsu, zna da mora da pruži i više od 100 odsto svojih mogućnosti.

- Protiv Đokovića moram da pružim 110 odsto svojih mogućnosti. On je broj jedan, on je bivši šampion ovde. To će biti težak meč - rekao je Del Potro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    5. jul 2013 | 10:11

    Када будете научили да поштујете себе и своје схватићете да треба да се поносите Нолетом. До тада за безмозгаше постоји "фарма" и уживајте. Напред Ноле!

  • Milijana

    5. jul 2013 | 08:55

    Kome se ovaj nas srpski pulen "Sveti". Kako ne shvata da je to daleko od profesionalizma? Nole ne moze nikada da bude na nivou Federrera ili Rafe. Da li ste culi ovakve izraze?

  • MILA

    5. jul 2013 | 08:49

    Trazi "OSVETU", dokle cemo mu srbi i balkancu da se "SVETIMO". Jadno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA