NIKAD SPREMNIJI: Novak odmorniji nego kada je osvojio Vimbldon! (VIDEO)

Novak Đoković je ove godine na vimbldonskim terenima nastupao devet sati i 43 minuta, što je za čak 72 minuta manje nego kada je osvojio taj turnir pre dve godine

  • 2

Novak Đoković u petak od 14 časova igra protiv Huana Martina del Potra za plasman u finale Vimbldona, a u taj polufinalni susret ulazi odmorniji nego 2011, kada je osvojio najpoznatiji teniski turnir na svetu.

U pet pobeda, koliko je ostvario od početka nadmetanja, Novak Đoković je ukupno na terenu proveo devet sati i 43 minuta. To je za čak 72 minuta manje nego što je na putu do vimbldonskog polufinala proveo pre dve godine, kada je i osvojio prestižni pehar.

Od sve četvorice polufinalista, upravo je Nole najbrže završavao posao protiv svojih rivala. To se odnosi i na članove drugog polufinalnog para Endi Mari - Jirži Janovic, a i na Del Potra, koji je do sada odigrao 620 vimbldonskih minuta ove godine, što je za 37 minuta više od srpskog tenisera.

- Fizički se, pred ovo polufinale, osećam vrlo sveže. Spreman sam. Imam i mnogo motivacije da pobedim u svakom meču koji ovde igram - poručio je Đoković, koji je rivale prosečno pobeđivao za manje od dva sata, ne izgubivši pritom nijedan set.

Set nije izgubio ni Del Potro, ali je u dva navrata imao ozbiljnih problema sa kolenom, najpre u subotu protiv Grege Žemlje, a potom i u četvrtfinalnom trijumfu protiv Davida Ferera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    5. jul 2013 | 09:45

    Mislim da nema baš puno značaja koliko je ko proveo na terenu,posebno kada su te razlike manje od sat vremena i kada se ima u vidu da su svi imali dan pauze posle svakog meča. A Noletu želim puno sreće i pobedu protiv Mareja u finalu.

  • Overclocked

    5. jul 2013 | 11:42

    Kad sve papane ima za protivnike, svi najbolji su ispali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA