UDARIĆE NINKOVIĆ NA NINKOVIĆA! Ko će pre do šampionske titule? (VIDEO)

Glavni "štihovi" Crvene zvezde i Partizana u novoj sezoni biće prezimenjaci, novajlija Miloš u "crveno-belom" i veliki talenat Nikola sa druge strane

  • 8

U bogatoj istoriji rivalstva između Crvene zvezde i Partizana nikad se nije desilo da prezimenjaci budu glavni igrači svojih ekipa. U predstojećoj sezoni verovatno nas upravo to čeka, Miloš Ninković, nova akvizicija posrnulog giganta sa Marakane, protiv Nikole Ninkovića, neretko problematičnog "bisera" kluba uz Humske.

Obojica su vezisti, s tim što je Nikola ofanzivniji, a novina će im biti, bar kada je reč o seniorskoj konkurenciji, to da će se očekivati da "nose" tim. Za taj zadatak možda je pripremljeniji Partizanov adut, jer je navikao da u nižim kategorijama bude glavni. Naravno, oba fudbalera imaće i pomoć kapitena, Milošu će glavni saigrač na sredini terena biti Nenad Milijaš, Nikoli Saša Ilić.

PLUS: Nikola

Ako je vanserijski talenat prednost Partizanovog Ninkovića, onda je iskustvo svakako na strani Zvezdinog, koji je nepunih 10 godina stariji. Miloš je sa 19 iz Čukaričkog prešao u Dinamo iz Kijeva, verovatno prerano, proveo u Ukrajini skoro deceniju, poslednju polusezonu odigrao u Francuskoj i u međuvremenu zabeležio skoro 30 nastupa za državni tim, uz dva na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010.

PLUS: Nerešeno

Sa iskustvom dolazi i hladna glava, još jedan plus Zvezdinog veziste u poređenju sa prezimenjakom iz Partizana, kojeg karakteriše "kratak fitilj", koji mu je verovatno i najveća prepreka koju će morati da prevaziđe da bi se razvio u  vrhunskog fudbalera, što mu je po darovitosti i te kako dostižno. Ipak, da u igraču ima "vatre" samo po sebi nije loša stvar, naprotiv, verovatno je i preduslov za velika dostignuća, samo kad se dobro kanališe.

PLUS: Miloš

Partizanov vezista, u skladu sa godinama, svakako je gladniji dokazivanja, mada ne treba potceniti ni Miloševe motive, koji je ostvario dečački san da zaigra za klub za koji navija, odbivši unosnije ponude iz inostranstva.

PLUS: Nikola

Kada je reč o čisto tehničkim osobinama, oba Ninkovića karakteriše dobar šut, ali ga Nikola češće demonstrira, dok je po driblingu i osećaju za asistencije već sada u prednosti.

PLUS: Nikola

Bilansi će se ipak svoditi na kraju, pa će trofeji ponovo biti glavno merilo ko je imao uspešnu sezonu, a to zavisi pre svega od kvaliteta cele ekipe, a ne samo od jednog fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tačna informacija

    6. jul 2013 | 12:54

    Zvezdin je sportista i ok igra, a partizanov je tezak alkos ali tezak.

  • Perikle

    6. jul 2013 | 13:09

    Onaj crno-beli sto place kad dobije po guzi od komsija sigurno nece!

  • grobar

    6. jul 2013 | 12:55

    I sta je uradio taj iskudsni ninkovic za sve te godine? NISTA.Reprezentacija NISTA,Dinamo NISTA,Francuska NISTA!!! I sta ste sad od takvog NISTA hteli da napravite? Opet NISTA. Veliki je zato sto je dosao u zvezdu???!!! Hahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA