Biciklista Ivan Stević kandidat za titulu počasnog viteza! (FOTO)

Pobedom u Trci kroz Srbiju, srpski biciklista postao kandidat za počasnog viteza od Ljubičeva, titulu koju je već dobio plivač Milorad Čavić

  • 0

Pobednik biciklističke Trke kroz Srbiju Ivan Stević postao je kandidat za dobijanje titule "počasnog viteza od Ljubičeva", na jubilarnim, pedesetim "Ljubičevskim konjičkim igrama", koje se u Požarevcu održavaju prvog vikenda septembra.

- Ja sam prognozirao da će Stević biti sveukupni pobednik i, da bih mu dao podstrek, najavio sam da će, ukoliko to ostvari, on biti najozbiljniji kandidat za titulu počasnog viteza Ljubičevskih konjičkih igara. Pošto je on to i postigao, njegova kandidatura za viteza sada je i zvanična - rekao je gradonačelnik gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, primajući priznanje za najboljeg organizatora ovogodišnje biciklističke trke.

Trka kroz Srbiju bila je duga oko 900 kilometara, sa 18 prolaznih ciljeva, a 120 takmičara vozilo je od Medijane, preko Feliks Romulijana, prema Viminacijumu i Sirmijumu do Singidunuma.

U konkurenciji za najboljeg organizatora, osim Požarevca, bili su još Beograd, Kladovo, Sremska Mitrovica i Bor.

- Naročito nam je drago što je pobednik ovogodišnje trke Ivan Stević baš ovde obukao žutu majicu, koju je zadržao do kraja. Nju mu je uručio gradonačelnik Požarevca, tako da smatramo da je imao srećnu ruku za našeg reprezentativca - rekao je direktor trke Ljubomir Živanović.

Titula "počasnog viteza od Ljubičeva", ustanovljena za sportiste sa vanserijskim rezultatima, do sada je dodeljena samo jednom, 2009. godine, našem proslavljenom plivaču Miloradu Čaviću.

Njemu su tada uručeni svečana povelja, viteški plašt i unikatna vojna sablja, sa ugraviranim natpisom "Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti".

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA