Najluđa fudbalska liga na svetu: Na gostovanje se ide kao od Beograda do Pekinga!

Pojedini klubovi u drugoj fudbalskoj ligi Rusije moraju da na utakmicu putuju maltene isto koliko i putnici na relaciji Beograd - Peking

  • 1

Druga liga Rusije je najneverovatnije fudbalsko takmičenje na planeti, ako se u obzir uzmu dužine putovanja koje čekaju učesnike.

Neparan broj timova, 19, već može da nagovesti da nešto "ne štima" sa tim takmičenjem, ali distance koje klubovi treba da pređu u pojedinim trenucima su nalik onoj između Beograda i Pekinga.

Najveći krivac za to je Luč Energija iz Vladivostoka, mesta koje ćete na mapi sveta naći na krajnjem istoku. Sveta. Da bi tamo stigao veći broj timova-učesnika, potrebni su višečasovni letovi avionom.

Tako fudbaleri Baltike iz Kalininjgrada treba da provedu devet sati u avionu ne bi li došli na mesto odigravanja susreta sa Luč Energijom. Distanca je neverovatna: čak 7.351 kilometar udaljenosti deli ta dva grada. Od Beograda do Pekinga ima samo 500 kilometara više.

Gostovanje Luč Energije drugim ekipama posebna je priča. Dok ostali treba samo da jednom u sezoni odu na Daleki istok, tim iz Vladivostoka mora da pređe hiljade kilometara svake druge sedmice, kada gostuje. Na primer, put u Vladikakvaz, do stadiona Alanije, za igrače Luča dug je 6.722 kilometara. I pritom nije njihovo najduže putovanje zbog takmičarskog meča.

"Zapadni" deo lige ima dva teška gostovanja, do pomenutog Vladivostoka, a i do Habarovska, gde nastupa SKA Energija koja im je skromnih 645 kilometara bliža.

Luda liga, u kojoj će igrači tokom sezone provesti u avionu više vremena nego na terenu, u takmičarskim mečevima, kreće ovog vikenda, a u njoj igraju i neki nama znani igrači. Dete Partizana, potom član Voždovca i Teleoptika Milan Perendija igra za Mordoviju, a u Alaniji je bivši Zvezdin igrač Ognjen Vranješ, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    7. jul 2013 | 08:45

    Najludja liga??? Sada Rusi krivi sto imaju veliku drzavu...znaci ako je ruska liga najludja,crnogorska je najNEludja jer timovi mogu i pesice na gostovanje hahhaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA