TRANSFERI & TRAČEVI: Zvezda želi nekadašnjeg štopera Reala, Kavani konačno u PSŽ-u, Vučinić u Rusiji (VIDEO)

''Toreador'' iz Napulja izgleda dogovorio odlazak u Pariz gde će dobijati osam miliona evra po sezoni. Bivši štoper Madriđana Raul Bravo ponuđen ''crveno-belima'' na deficitarnoj poziciji u odbrani

  • 0

Peti dan prelaznog roka donosi možda i najveći rasplet s obzirom na pisanje italijanskih medija da je Edison Kavani konačno rekao DA Pari Sen Žermenu. U centru pažnje svakako je i pisanje poljskih medija da bi nekadašnji štoper Reala Raul Bravo, ukoliko ne prođe probu u Legiji, mogao da potpiše za Crvenu zvezdu.

Kao po navici, u cilju sklapanja jasnije slike ko će gde igrati sledeće sezone, Telegraf vam predstavlja TOP 5 pojačanja i glasina u vezi sa vrelim transfer letom.

TRANSFERI:

Simon Kjar

Doskorašnji defanzivac Volfsburga karijeru će nastaviti u Francuskoj, pošto je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Lilom. Kjar, koji je kao veliko pojačanje došao iz Palerma u Nemačku, nije se mnogo naigrao zbog sukoba sa tadašnjim trenerom Feliksom Magatom, te je ugovor odrađivao uglavnom na pozajmicama gde je bio u Romi i Palermu.

- Došao sam u pravi klub i nadam se da ću napredovati u karijeri - istakao je Kjar.

Luka Toni

Vremešni napadač je posle epizode u Fiorentini pronašao novi klub. U pitanju je novi prvoligaš Helas Verona, a Toni je, koji je u Veronu stigao kao slobodan igrač, potpisao jednogodišnji ugovor vredan 400.000 evra.

Tokom karijere Toni je oblačio dresove 11 različitih klubova, a sa reprezentacijom Italije, za koju je igrao 47 puta, okitio se titulom svetskog prvaka.

Miroslav Stevanović

Ništa od povratka Stevanovića u srpski fudbal - tačnije u Crvenu zvezdu! Nekadašnji fudbaler Vojvodine, a sada član Sevilje karijeru će nastaviti u novom prvoligašu Elčeu, gde je poslat na jednogodišnju pozajmicu.

Stevanović se nije naigrao u dresu Sevilje i odlazak u Elče svakako bi trebalo da bude novi početak za reprezentativca BIH, koji se jedno vreme dovodio i u vezu sa Zvezdom.

Išak Belfodil

Napokon jedan dobar potez uprave Intera. Posle loših procena i gubitka Paulinja i Velingtona, ''neroazuri'' su uspeli da dovedu mladog napadača iz Parme Išaka Belfodila. Belfodil je potpisao petogodišnji ugovor sa Interom, koji je u suprotnom pravcu poslao Antonija Kasana.

- Srećan sam što sam došao u veliki klub i spreman sam da napredujem - istakao je novi napadač Intera.

Henrik Mkitarijan

Još jedna transfer ''sapunica'' je gotova. Posle naslova koji su Mkartijana selili iz kluba u klub, izgleda da je Jermen odlučio da obuče dres Borusije iz Dortmunda.

Šahtjor je ipak pristao da za 27,5 miliona evra proda svog fudbalera umesto 30, koliko su prethodno tražili, a Mkartijan je potpisao trogodišnji ugovor sa ''milionerima'', iako je već bio postigao načelan dogovor sa Liverpulom.

GLASINE:

Emanuel Adebajor

Turski Bešiktaš ozbiljno je zainteresovan da u svoje redove dovede napadača Totenhema koji i nije baš blistao prethodne sezone. Kako mediji u Engleskoj prenose, ''crno-beli'' iz Istanbula su spremni da ponude šest miliona evra za Adebajora.

Međutim, pitanje je da li će Adebajor hteti put Turske s obzirom na to da Bešiktaš zbog jednogodišnje zabrane neće igrati Evropu.

Edison Kavani

Bliži se kraj najveće ''sapunice'' letnjeg prelaznog roka. Izgleda da je PSŽ pristao da plati otkupnu klauzulu za Urugvajca od 63 miliona evra. Posle dogovora čelnika kluba i menadžera Kavanija, bivši napadač Napolija bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa ''svecima'' prema kojem će zarađivati osam miliona evra po sezoni.

Raul Bravo

Nekadašnji defanzivac Reala iz Madrida nalazi se na meti Crvene zvezde, koja očajnički traži štopera za narednu sezonu. Međutim, Raul Bravo je trenutno na probi u poljskoj Legiji, gde će probati da se izbori za izdašniji ugovor.

Kako mediji navode, posle utakmice Legije sa Partizanom konačno će se znati sudbina španskog defanzivca kojeg je agencija ponudila Zvezdi.

Mirko Vučinić

Izgleda da je došao kraj ljubavi crnogorskog reprezentativca i prvaka Italije Juventusa. Posle dolaska Teveza i Ljorentea, Vučinić je pao u nemilost trenera Kontea, koji bi rado da proda jednog kako bi doveo drugog Crnogorca - Stevana Jovetića.

Za Vučinićeve usluge najviše su zainteresovani Zenit i Lućiano Spaleti, koji su spremni da izdvoje 13 miliona evra za ovaj transfer.

Asijer Iljaramendi

Povučeni činjenicom da im ugovor sa Čabijem Alonsom ističe za godinu dana, čelnici Reala su odlučili da u svoje redove dovedu defanzivnog veznog iz Real Sosijedada Asijera Iljaramedija.

Kako španski mediji navode, Real je pristao da plati 30 miliona evra, koliko je otkupna klauzula mladog veziste, a ostalo je samo da se postigne dogovor oko dinamike isplate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA