NBA: Dvajt Hauard u Hjustonu!

Po mnogima najbolji centar NBA procenio da su mu šanse za titulu najveće sa mladom ekipom Rokitsa i napustio Lejkerse iako su mogli da mu ponude više novca

  • 1

Najveća zvezda prelaznog roka u NBA, Dvajt Hauard, odlučio je da napusti Lejkerse i postane član Hjustona.

Hauard, po mnogim mišljenjima najbolji igrač na poziciji centra u današnjoj košarci, čija odluka se očekivala sa velikom pažnjom, objavio je novost preko Tvitera:

- Odlučio sam da postanem član Hjuston Rokitsa. Osećam da je to najbolje mesto za mene, uzbuđen sam zbog toga što im se pridružujem i očekujem velike sezonu. Želim da se zahvalim navijačima u Los Anđelesu i poželim im sve najbolje - poručio je Hauard, koji je svoju odluku bazirao na košarkaškim, a ne finansijskim razlozima.

Lejkersi su mogli da mu plate 118 miliona dolara za pet sezona, dok će u Hjustonu dobiti 88 miliona za četiri. Hauard je procenio da su mu šanse za titulu veća sa mladom ekipom Rokitsa koju je u prošlom šampionatu predvodio Džejms Harden. U timu je i Džeremi Lin, svojevremeno idol Njujorčana, koji, međutim, u Hjustonu nije oduševio i moguće je da će biti prodat.

Takođe, porez u Teksasu mnogo je manji nego u Kaliforniji, pa razlika u zaradi i neće biti tako velika kao što se na prvi pogled čini, a Hauard se nije dobro slagao sa prvom zvezdom Lejkersa Kobe Brajantom, kao ni sa trenerom Majkom Dantonijem.

Neslaganje sa Brajantom Hauard je demantovao u prvim izjavama za medije pošto je objavio odluku, ali dovoljno je rečito to što je Brajant prestao da ga sledi na Tviteru čim je saznao za prelezak u Hjuston, na šta je Haurd uzvratio istom merom.

I pored Hauardove odluke, ništa još nije zvanično, igrači i timovi u NBA mogu da se dogovore, ali ugovori se potpisuju od 10. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA