BEKER: Đoković je kao Supermen!

Legendarni nemački teniser i najmlađi osvajač Vimbldona ocenio da u Novakovoj igri nema slabosti i smatra ga (blagim) favoritom u predstojećem finalu protiv Marija

  • 0

Legendarni nemački teniser Boris Beker, najmlađi osvajač Vimbldona u istoriji u kolumni za britanski Telegraf dao je svoje viđenje predstojećeg finala najpoznatijeg svetskog turnira u kojem će se suočiti Novak Đoković i Britanac Endi Mari.

- Ovo je finale koje smo želeli. Pomislite samo kako su Đoković i Mari igrali u prethodnih godinu dana i reći ćete kako je to bio očigledan izbor - konstatovao je Beker na početku.

- Fizički aspekt biće veoma važan, Mari je završio u 21.45, a imao je i pet setova u četvrtfinalu, dok je Đoković odigrao epski meč s Del Potrom. Mislim da su obojica podjednako iscrpljeni, ali da je emotivno Mari u prednosti. Da bi pobedio Janovica morao je da iskopa inspiraciju duboko iz sebe, i to bi moglo da ga drži sledećih 48 sati - smatra Nemac.

- Đoković je trebalo da pobedi u četiri seta, ali umesto toga ostao je na terenu još sat duže i morao je mnogo da se potrudi. Zato mislim da Mari ima više razloga da bude zadovoljan sobom posle polufinala. Međutim, ne možete osporiti da Novak ima izdržljivost Supermena - ocenio je Beker i nastavio:

- Setite se kako se prošle godine u Australiji više od četiri sata borio s Marijem, da bi zatim u finalu savladao Nadala posle skoro šest sati, u jednom od najboljih mečeva u istoriji tenisa. Opisao bih Đokovića skoro kao čudo prirode. Niko se kao on ne oporavlja tako brzo kao on.

Bivši as smatra da se razlika između Novaka i Marija smanjila, ali da je Srbin i dalje favorit.

- U rejtingu nema velike razlike, međutim, Đoković je u ovakvim situacijama bio više puta i ima šest Gran slem titula. U njegovoj igri nema slabosti. Po čisto teniskim merlima Novak je favorit u finalu, ali finale Vimbldona nijne samo tenis - smatra iz iskustva Beker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA